Genelec on päivittänyt F-sarjan kotisubwooferinsa. Kummassakin kahdessa mallissa on nyt optinen ja koaksiaalinen sisääntulo, enemmän äänenpainetta sekä monipuolisemmat kaukosäätövaihtoehdot ja dippikytkimet. Myös vahvistinosio on uudistettu ja virtalähdettä parannettu.

Vuonna 2012 esitelty ja Harri Koskisen kanssa suunnitellut F One -ja F Two -aktiivisubbarit on suunniteltu ennen kaikkea G-sarjan aktiivisten kaksitiekaiuttimien kaveriksi. Digitulojen lisääminen johtuu Genelecin mukaan erityisesti siitä, että ne ovat yleisiä televisioissa, striimereissä ja äänikorteissa ja tarjoavat parempaa äänenlaatua erityisesti signaali/kohinasuhteen osalta ja luotettavuutta.

Molemmissa subbareissa on rca-stereosisääntulot ja 3,5 millimetrin analogisisääntulo, lfe-tulo ja analogiset stereolähdöt rca:na. F Two -mallissa on myös analogiset xlr-lähdöt stereona, mikä helpottaa subbarin yhdistämistä pro-sarjan Genelec-kaiuttimien kanssa, sekä Link-liitäntä useamman subbarin ketjuttamiseen.

Analogisissa sisään- ja ulostuloissa on kiinteä 85 hertsin jakosuodin. Kaikkiin sisääntuloihin voi yhdistää johdon samanaikaisesti, mutta automaattinen signaalintunnistus suosii tarvittaessa digitaalista sisääntuloa.

Mukana tulee infrapunalla toimiva peruskaukosäädin, mutta halutessaan oman kaukosäätimensä voi opettaa ohjaamaan subbarin toimintoja. Halutessaan voi ostaa erikseen Genelecin langallisen kaukosäätimen.

Vahvistin on nyt d-luokkaa, joka tarjoaa paremman hyötysuhteen ja enemmän äänenpainetta. Dippikytkimistä voi nyt aktivoida ja säätää ISS-signaalintunnistuspiiriä, käyttää kotiteatteritilaa, jossa gain-säätö on maksimissaan käytettäessä analogisia sisääntuloja.

Uutuusmallien toimitukset alkavat kesäkuussa.

www.genelec.fi