Google on uudistamassa Android Auto -käyttöjärjestelmäänsä kevyesti. Lisää uutta on todennäköisesti luvassa yhtiön I/O -kehittäjäkonferenssissa tällä viikolla. Android Auton luvataan muuttuvan intuitiivisemmaksi ja suoraviivaisemmaksi. Oletusteema tulee olemaan tumma.

Alaosaan tulee uusi navigaatiopalkki, ja jatkossa valikoidut sovellukset voivat ottaa osan alapalkista omaan käyttöönsä, jolloin kuljettajan ei tarvitse mennä sovellusnäkymään. Esimerkiksi Google Mapsin seuraava navigointiohje näkyy alapalkissa, ja vastaavasti ollessa Google Mapsissa mediasoittimen toistonäppäimet näkyvät alalaidassa.

Lisäksi navigointipalkkiin tulee suora painike Google Assistant -puheohjaukselle ja kotinäppäin siirtyy keskeltä vasempaan laitaan, mistä se on helpompi tavoittaa ajaessa. Ilmoituskeskuksessa on enemmän saatavilla olevia komentoja, ja sen ulkonäköä on siistitty.

Android Auto osaa myös jatkaa toistoa automaattisesti ja käynnistää itse valitun navigointisovelluksen, kun puhelin kytketään autoon. Tarkoituksena on Android Auton tuotepäällikkö Rod Lopezin mukaan helpottaa matkaanlähtöä ja näyttää enemmän hyödyllistä informaatiota pikasilmäyksellä.