Yhdysvaltojen autoliitto AAA on verrannut autonvalmistajien viihdejärjestelmiä teknologiayhtiöiden vastaaviin kuten Googlen Android Autoon ja Applen CarPlayhin. Tutkimus osoitti, että autonvalmistajien järjestelmät vaativat selvästi enemmän ajajan huomiota kuin Googlen ja Applen. CarPlay on saatavilla moniin uusiin autoihin, kun taas Android Auto ei ole virallisesti tällä hetkellä saatavilla Suomessa.

Itse järjestelmän käytön lisäksi testissä arvioitiin navigointia, puheluiden soittamista ja tekstiviestien lähettämistä. Viihdejärjestelmien käytön vaativuus on turvallisuuskysymys, koska ne saavat helposti huomion herpaantumaan ajamisesta.

CarPlay ja Android Auto arvioitiin vaativuudeltaan kohtuulliseksi, kun taas autojen omat järjestelmät saattoivat olla vaativia tai erittäin vaativia. Android Autossa tekstiviestin lähettäminen arvioitiin hieman CarPlaytä vaikeammaksi. Navigoinnissa taas Android Auto oli helpompi.

Keskimäärin sekä Googlen että Applen järjestelmä oli puheluiden soittamisessa 24 prosenttia eli viisi sekuntia nopeampi kuin autojen oma, ja navigointi sujui 31 prosenttia eli 15 sekuntia sutjakammin. Googlen ja Applen järjestelmien arvioitiin olevan jokseenkin samalla viivalla, mutta tekstiviestien kirjoittaminen tai puheluiden soittaminen onnistuu Applen CarPlayssä Siri-puheohjauksella kätevämmin. Toki käytön sujuvuudessa voi olla eroa suomenkielisessä versiossa.

Googlen ja Applen järjestelmienkin käyttö oli kolmessa automallissa vaikeaa, koska toiminnot olivat ylimääräisten valikoiden takana. AAA:n johtaja Marshall Doney tulkitsee syyksi sen, että teknologiayhtiöt osaavat turvallisten käyttöliittymien tekemisen, mutta autonvalmistajat eivät.

Suomessa asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.