Google esitteli eilen kaksi uutta Pixel-puhelinta: Pixel 3 ja Pixel 3 XL. Kumpikaan malli ei kuitenkaan ole tällä tietoa tulossa Suomeen.

Pixel 3 on pienempi, näytön kooltaan 5,5 tuumaa ja kuvasuhteeltaan 18:9. XL-mallissa on 6,3 tuuman näyttö ja 18,5:9 kuvasuhde. Molempien näytöt on toteutettu oled-tekniikalla ja niiden tarkkuus on FullHD+-tasoa. Kummatkin ovat myös lovellisia.

Rakenteeltaan puhelimet ovat ajanmukaiset. Molemmissa on alumiinikehys ja niiden taka- ja etupinnat ovat Gorilla Glass 5 -lasia. Pölyn- ja vedenkestävyyttä löytyy IP68-sertifikaatin verran. Koska puhelin on Googlen omaa tuotantoa, käyttöjärjestelmänä on heti kättelyssä tuorein Android 9 Pie.

Puhelimissa on takana yksi kamera ja edessä kaksi. Takakameran kenno on tarkkuudeltaan 12,2 megapikseliä ja siinä on f/1,8-kokoinen aukko. Edessä on kameroita kaksin kappalein – toisessa on laajakulma ja toisessa teleobjektiivi, ja molemmissa kahdeksan megapikselin kennot.

Järjestelmäpiirinä on monesta muustakin puhelimesta tuttu Qualcommin Snapdragon 845. Ram-muistia on neljä gigatavua ja sisäistä tallennustilaa versiosta riippuen 64 tai 128 gigatavua. Akun kapasiteetti on Pixel 3 -mallissa 2 915 milliampeerituntia ja Pixel 3 XL:ssä 3 430 milliampeerituntia. Lataus hoituu usb-c-liittimen kautta tai langattomasti.