Heco on julkistanut kaksi kovan tason uutuutta. Direkt-sarja sai uudistetun premium-luokan all-in-one-kaiuttimen ja Celan-lippulaivamallisto päivittyi uuteen sukupolveen.

Direkt 800BT on highend-tason kaksiteinen stereokaiutin. Sen kahdessa viisituumaisessa basso/keskiäänielementissä on käytetty kevyttä voimapaperikartiota. Kahdessa tekstiilidomediskantissa puolestaan on alumiininen aallonohjain ja neodyymimagneetti. Elementtien edessä on kangassuojus, joka on magneettikiinnitteinen.

Tehoja antaa digivahvistin 200 watin maksimiteholla. Kaiuttimessa on refleksikotelo alaspäin suunnatuilla refleksiputkilla. Jakosuotimen kerrotaan olevan laatukomponenteista rekennettu sekä amplitudi- ja vaiheoptimoitu. Elementit taas ovat Klippel-optimoituja.

Kaiuttimesta löytyy langaton bluetooth-yhteys aptX-koodekilla. Fyysisinä liitäntöinä on mm-levysoitinliitäntänä toimiva analoginen stereoliitäntä, miniplugisisääntulo sekä digipuolella optinen ja koaksiaalinen liitäntä. Digisisääntulot tukevat 24-bittistä ja 192-kilohertsistä ääntä. Lähdöistä löytyy lähtö aktiivisubbarille.

Mukana tulee kaukosäädin ja edessä on näyttö. Äänenvoimakkuutta pystyy säätämään ja toistolähteen valitsemaan myös takapaneelista.

Direkt 800BT:n suositushinta on 599 euroa.

Hecon Celan-lippulaivamallistosta puolestaan on esitelty neljäs sukupolvi. Se on saanut nimekseen Celan Revolution, minkä valmistaja lupaa tarkoittavan perusteellista uudistusta edeltäjämalleihin verrattuna. Mallistoon kuuluu jalustakaiutin, kaksi lattiakaiutinta, keskikaiutin ja subbari.

Celan Revolution -kaiuttimissa on nyt uusi 30 millimetrin diskantti. Sen luvataan tarjoavan luonteeltaan tasapainoista ja harmonista ääntä toistoa kaikista kuuntelukulmista. Diskantti on jäähdytetty akustisella ferronesteellä ja siinä on kaksoisferriittimagneetti.

Keskialuetoistosta vastaa voimapaperikartiolla varustettu elementti. Bassoelementeissä on pitkä liikepoikkeama. Molemmat ovat Klippel-optimoituja. Toiston luvataan olevan yhtä aikaa dynaamista ja vähäsäröistä kaikilla musiikkityyleillä.

Ulkoisesti persoonallisen kaiuttimista tekee kotelon metallisella logolla varustettu voimakkaasti kallistettu yläseinä ja kaareva, taaksepäin kapeneva muoto. Lattiakaiuttimissa on alumiinijalat, joissa on korkeussäädettävät piikit. Kotelo on valmistettu mdf:stä ja suojakankaan kiinnitys tapahtuu magneeteilla.

Esimerkiksi Celan Revolution -sarjan jalustakaiutin on suositushinnaltaan 990 euroa parilta ja järein lattiakaiutin 3 390 euroa parilta.

www.heco-audio.de

www.hifitalo.fi