McIntosh on ilmoittanut uuden MQ112 Environmental Equalizer – taajuuskorjaimen lanseerauksesta, joka herättää henkiin 80-luvun hengen modernissa audiojärjestelmässä. Kyseessä on 8-kaistainen stereo-taajuuskorjain, joka on suunniteltu tuomaan huippuluokan kuuntelukokemus kotiaudioympäristöihin. Ennen digitaalisen signaalinkäsittelyn (DSP) aikaa, erilliset taajuuskorjaimet olivat hyvin suosittuja jopa highend-järjestelmissä, ja MQ112 vie kuuntelijat takaisin tuohon aikaan perinteisellä analogisella “old school” -lähestymistavalla.

MQ112:n voima piilee sen analogisissa taajuuskorjausominaisuuksissa, jotka mahdollistavat käyttäjilleen äänisignaalin tason säätämisen ±12 dB:n alueella 8 keskeisellä kaistalla, taajuusvälillä 25Hz – 10kHz. Tämä “old school” taajuuskorjain ei ole suunniteltu tarkkaan säätöön ja huonekorjaukseen, vaan se toimii monipuolisena sävynsäätöyksikkönä, joka mahdollistaa audiofiilien hienosäätää äänijärjestelmänsä akustiikkaa ja korjata vintage-äänitysten epätäydellisyyksiä selkeän äänentoiston aikaansaamiseksi ilman, että heidän tarvitsee muuttaa huoneen järjestelyjä tai kaiuttimien sijoittelua.


Laite on suunniteltu integroitavaksi erilaisiin äänijärjestelmiin, ja se voidaan kytkeä esivahvistimen ja päätevahvistimen välille. tai MQ112 voidaan kytkeä prosessorisilmukoiden tai nauhurin monitori- ja tallennusliitäntöihin. MQ112:n muotoilu noudattaa McIntoshin perinteistä ja erottuvaa estetiikkaa, johon kuuluu valaistu logo, musta lasinen etupaneeli, pyöritettävät säätönupit ja räätälöidyt alumiiniset päätypalat.

Lisäominaisuuksina laitteessa on kätevä TILT-nuppi, joka mahdollistaa koko tonaalisen tasapainon siirtämisen ±6 dB koko taajuusalueella, sekä EQ Control IN ja OUT -asetukset, jotka ohittavat taajuuskorjauspiirin, helpottaen EQ-ulostulon ja alkuperäisen muuttamattoman signaalin vertailua.

MQ112 Environmentalt Equalizerin pitäisi tulee saataville valtuutettujen McIntosh-jälleenmyyjien kautta lokakuusta 2023 alkaen, ja sen vähittäishinta asettunee 4000 euron alapuolelle.

Lisätietoja: simex.fi (maahantuoja) ja mcintoshlabs.com