Hifiman on esitellyt uudet Audivina-kuulokkeet ja EF600-kuulokevahvistimen.

Audivinan luvataan soveltuvaan niin studiokäyttöön kuin harrastajillekin. Siinä on valmistajalle tavalliseen tapaan magnetostaattiset planaarielementit, joissa on aiempaa ohuempi NEO Supernanon-kalvo ja Stealth-magneettijärjestelmä, jonka luvataan olevan akustisesti läpinäkyvä.

Kuulokkeet ovat suljetut ja valmistettu puusta. Akustiikan kerrotan saaneen vaikutteita Richard Wagnerin 1800-luvulla rakentamasta Bayreuth Festspielhaus -konserttisalista Saksan Baijerissa. Ääni kulkee kuulokkeissa epäsuoraa reittiä, minkä luvataan tarjoavan leveämmän äänikuvan. Korvalliset on päällystetty ympäristöystävälliseksi luvatulla ruskealla keinonahkalla. Sanka puolestaan on valmistettu alumiinista ja se lepää päätä vasten nahkaisen ja leveän tuen varassa.

Painoa kuulokkeilla on 470 grammaa. Mukana tulee balansoimattomat johdot 3,5 millimetrin ja 6,35 millimetrin liittimillä sekä balansoitu xlr-johto. Taajuusalueen ilmoitetaan yltävän 5 hertsistä 55 kilohertsiin eli molemmista päistä reilusti yli ihmisen kuuloalueen. Nimellisimpedanssiksi ilmoitetaan 20 ohmia ja herkkyydeksi 97 desibeliä, eli mobiilikuuntelunkin pitäisi onnistua aivan mainiosti.

Jos haluaa varmistaa, että kuulokkeille riittää papua, Hifiman julkisti myös balansoidun EF600-dac/kuulokevahvistimen työpöytäkäyttöön. Sen luvataan tarjoavan audiofiilitasoista ääntä, ja liitäntöjen ansiosta sitä voi käyttää myös pelkkänä da-muuntimena. Laitteessa on persoonallinen muotoilu, jonka ansiosta sitä voi käyttää myös kuuloketelineenä.

Kuulokkeille on etupaneelissa 6,35 millimetrin balansoimaton ja balansoiduista liitännöistä neljäpinninen xlr. Lisäksi siitä löytyy valintapainikkeet ilmaisinledeineen ja äänenvoimakkuuden säätö. Takana on puolestaan digiliitännät koaksiaalisen rca:n, usb-b:n ja usb-c:n muodossa. Analogiset liitännät löytyvät niin sisääntulo- kuin lähtöpuolella rca:na sekä balansoituina xlr:nä. Tarjolla on lisäksi korkearesoluutioiseen toistoon kykenevä Bluetooth. Tuettuna on esimerkiksi ldac-koodekki. sisääntulot löytyvät myös rca- ja xlr -muodossa, joten laitetta voi käyttää pelkkänä kuulokevahvistimenakin.

Hymalaya Pro -moduulin da-muunnin yltää 24 bitin syvyyteen pcm-toistossa. Se käyttää R-2R-vastustikapuuta signaalin muuntamiseen. Muunnoksen luvataan olevan maksimaalisen tarkkaa ja musikaalista. Särön pitäisi oleman ennennäkemättömän vähäistä.

Kuulokevahvistimen luvataan tarjoavan 5 watin tehon balansoituna 32 ohmin kuormalla. Balansoimattomana vastaavalla kuormalla tehoa ilmoitetaan 1,8 wattia. Signaali-kohinasuhde on 118 desibeliä painotettuna ja kanavaerottelu peräti 131 desibeliä (+/-3dB). Linjalähdöstä harmonisen kokonaissärön luvataan olevan 0,0014 prosenttia (-8dB).

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

hifiman.com

tur-pex.com