Amerikkalainen highend-valmistaja McIntosh on julkistanut XCS1.5K -keskikauttimen. Sitä voi käyttää esimerkiksi valmistajan omien XRT2.1K- tai XRT1.1K-lattiakaiuttimien kaverina täydentämään dialogin toistoa.

Aivan mikä tahansa keskikaiutin ei ole kyseessä, sillä XCS1.5K:ssa on 43 kaiutinelementtiä ja 1 500 watin tehonkesto. Kyseessä on kolmi- ja nelitiekaiuttimen hybridi. Bassontoistosta vastaa neljä kappaletta kahdeksan tuuman hiilikuituelementtiä, jotka ovat pitkäiskuisia ja refleksikoteloituja. 2,5 tuuman alumiinisia keskialuekaiuttimia on puolestaan 14 kappaletta, ja 0,75 tuuman dome-diskantteja on 25 kappaletta.

Kaiuttimen pystyy kääntämään viiteen eri kulmaan. Elementtien asettelun ja jakosuotimen designin luvataan tarjoavan leveämmän äänikentän.
Kaiutin on varustettu irrotettavalla kankaisella grillillä. Kotelo on viimeistelty seitsemällä mustalla pianolakkakerroksella. Tarjolla on kolmet kaiutinterminaalit, jotka mahdollistavat kahden tai kolmen vahvistimen käytön sekä kaksin- tai kolminkertaisen johdotuksen.

XCS1.5K saapuu markkinoille lokakuusta alkaen. Suomen osalta aikataulua ja hintaa ei ole vielä tiedossa.

simex.fi