Nokian puhelimet valmistava HMD Global on päättänyt panostaa puhelimissaan ilmeisen tosissaan ohjelmistopäivityksiin. Uudemmat mallit kuuluvat Android One -ohjelmaan, mikä lupaa jo lähtökohtaisesti käyttöjärjestelmäpäivitykset kahden vuoden ajaksi ja tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi.

Nyt HMD Global on ilmoittanut, että myös useimmat ensimmäisistä Android-käyttöjärjestelmällä varustetuista Nokia-älypuhelimet saavat tietoturvapäivitykset kolmannenkin vuoden ajan. Ilmoitus koskee malleja Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 ja Nokia 8, mutta ei Nokia 2 -mallia, joka saa viimeisen tietoturvapäivityksensä marraskuussa 2019.

Käytännössä tietoturvapäivitykset ovat saatavilla yhteensä kolmen vuoden ajan, kuten Android Onellakin. Päivitystahti hidastuu kuitenkin nykyisestä, sillä kuukausittaisten päivitysten sijaan niitä on luvassa enää neljännesvuosittain. Suuria käyttöjärjestelmäpäivityksiä kyseisille puhelimille ei enää luvattu. Niitä luvattiin kaksi kappaletta.

Android-puhelimien päivitystahtia seuranneen AOSMarkin listauksessa Nokia on pärjännyt hyvin. Sivustoa ei enää ylläpidetä, mutta viimeisen tiedon mukaan yhtiö on kolmantena Googlen ja OnePlussan jälkeen. Sivusto otti huomioon ainoastaan suuret käyttöjärjestelmäpäivitykset. Käyttöjärjestelmä- ja tietoturvapäivitysten saatavuus ovat tärkeitä käyttöiän kannalta, sillä niiden mukana puhelimet saavat uusia ominaisuuksia ja pysyvät turvallisempina käyttää.

www.hmdglobal.fi