Honorin 8X -älypuhelin saapuu myyntiin Suomessa 22.10 alkavalla viikolla. Puhelimessa on suuri lovellinen 6,5 tuuman kokoinen lcd-näyttö, jonka näyttö-runkosuhteeksi ilmoitetaan 91 prosenttia. Sen kuvasuhde on 19,5:9 ja tarkkuus 2 340 x 1 080 pikseliä.

Järjestelmäpiirinä on Huawein ja Honorin oma keskiluokan HiSilicon Kirin 710. Ram-muistia puhelimessa on neljä gigatavua. Puhelimessa on GPU Turbo -grafiikkatehostus pelikäyttöä varten. Akku on kapasiteetiltaan 3 750 milliampeerituntia. Lataus tapahtuu micro-usb-liitännän välityksellä.

Takakamera on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä ja sen aukko on f/1,8-kokoinen. Sen kaverina on kahden megapikselin kennolla varustettu kamera syvyysinformaation tallentamista varten. Kameran säätöjen optimoinnissa auttaa tekoäly, joka tunnistaa kuvauskohteen.

Edessä puolestaan on 16 megapikselin kennolla varustettu kamera f/2,0-aukolla. Muotokuvissa voi käyttää monenlaisia valaistusefektejä. Puhelimella pystyy kuvaamaan videokuvaa 480 ruudun sekuntitahdilla.

Monille nykypuhelimille tuttuun tapaan puhelimessa on lasinen etu- ja takapinta. Takapinta on 15-kerroksinen ja valoa taittava. Takana on sormenjälkilukija. Vanha kunnon 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä löytyy myös. Puhelimessa on Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä, joka on kuorrutettu EMUI 8.2 -käyttöliittymällä.

Hintaa 64 gigatavun versiolla on 299 euroa, 128 gigatavun versiolla 329 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta, punainen ja sininen.

www.hihonor.com