Honor on esitellyt Kiinassa uuden Play 3 -älypuhelimen. Uutuusmalli tuo näyttöreiän ja 48 megapikselin takakameran entistä edullisemman luokan puhelimiin. Hinnat lähtevät Kiinassa alle 130 eurosta ja päättyvät vajaaseen 170 euroon. Euroopassa hinnat tavallisesti sijoittuvat hieman korkeammalle, mutta budjettipuhelimesta on joka tapauksessa kysymys.

Näyttö on kooltaan 6,39 tuumaa ja se yltää 1 560 x 720 pikselin HD+-tarkkuuteen. Näytössä on kamera selfie-kameraa varten. Kamerassa on kahdeksan megapikselin kenno ja f/2,0-aukkosuhde. Takaa puolestaan löytyy kolmoiskamera 48 megapikselin pääkennolla, kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja kahden megapikselin syvyyskamera.

Järjestelmäpiiriksi on valittu keskiluokan Kirin 710F, jonka kaverina on 4 tai 6 gigatavun RAM-käyttömuisti ja budjettipuhelimeksi mukavan kokoinen 64 tai 128 gigatavun sisäinen tallennustila. Halutessaan lisätilaa voi kasvattaa microSD-kortin avulla. Myöskään akun kapasiteetissa ei ole pihistelty, sillä se on tämänvuotisissa puhelimissa kiitettävän tavallinen 4 000 milliampeerituntia.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 9 Pie, jonka kaverina on EMUI 9.1.1 -käyttöliittymä. Ominaisuuksiin kuuluvat EROFS-tiedostojärjestelmä sekä pelaajille tarkoitettu GPU Turbo 3.0 -ominaisuus suorituskyvyn tehostamiseksi.

Tällä hetkellä ei ole vielä tietoa, saapuuko puhelin myyntiin muuallakin kuin kotimaassaan. Kiinassa on tarjolla kolme vaihtoehtoa: 4 gigatavun ram-muistilla ja 64 gigatavun tallennusmuistilla varustettu edullisin malli, sekä kalliimmat 4 + 128 gigatavun ja 6 + 64 gigatavun versiot. Värivaihtoehtoina ovat tarjolla musta, valkoinen ja sininen.

www.hihonor.com