Ympäristöystävällisyyteen panostava audiovalmistaja House of Marley on julkistanut korvan ympäröivät kuulokkeet. Exodus-kuulokkeet ovat valmistajan tämän vuoden ensimmäiset mallit. Ne toimivat bluetoothin välityksellä.

Puuosat ovat FSC-sertifioidusta puusta, alumiini on kierrätettyä ja nahka on aitoa nahkaa. Exodus on House of Marleyn lippulaivakuuloke, ja ne saavat myöhemmin tänä vuonna kaverikseen myös vastamelutoiminnolla varustetut versiot.

Akunkestoa luvataan 30 tuntia. Lataaminen tapahtuu usb-c-liitännän välityksellä, ja pikalatausoiminnon ansiosta täyttä tulee kahdessa tunnissa. Kuuloke-elementit ovat 50 millimetrin kokoiset ja kuulokkeiden pehmusteosat on täytetty muistivaahdolla. Kuulokkeissa on myös yhdysrakenteinen mikrofoni, jolla voi hands-free puheluiden lisäksi jutella myös puheavustajalle. Kantopussi on valmistettu puuvillasta ja kierrätetystä PET-muovista. Mukana tulee myös johto langallista kuuntelua varten.

House of Marleyn toimintatapoihin kuuluu lahjoittaa One Tree Planted -järjestölle, joka puolestaan istuttaa puita Coloradossa, Keniassa ja Ruandassa. Vuodesta 2017 alkaen puita on istutettu yhtiön lahjoituksilla 168 tuhatta.

Hintaa ja saatavuutta Suomessa ei ole toistaiseksi tiedossa. Yhdysvalloissa niiden hinta on 199,99 dollaria.

www.thehouseofmarley.com

www.haboy.fi