HTC esitteli keskihintaluokkaan uuden U19e-puhelimen. Hintaluokassaan harvinaisina ominaisuuksina siinä on iiristunnistus, Hi-Fi-kaiuttimet ja erikoinen läpikuultava takapinta.

Järjestelmäpiiri on ylempään keskiluokkaan sijoittuva ja vielä suhteellisen harvinainen Qualcomm Snapdragon 710, joka esiteltiin viime vuonna 800-lippulaivasarjan ja keskiluokan 600-sarjan väliin. Sen kaverina on kuuden gigatavun ram-käyttömuisti ja 128 gigatavun tallennusmuisti. Tarvittaessa lisää tallennustilaa saa microSD-muistikortilla. Sim-korttipaikkoja puhelimessa on kaksi. Softapuolella pyörii Android 9 Pie, jonka päällä on HTC Sense -käyttöliittymä.

Amoled-näyttö on kooltaan kuusi tuumaa ja yltää 2 160 x 1 080 pikselin tarkkuuteen. Näytön kuvasuhde on 18:9. Se tukee myös hdr10:tä. Takana on kaksoiskamera, jossa pääkamera on varustettu 12 megapikselin kennolla ja f/1,8-aukkosuhteella. Telekamera tarjoaa kaksinkertaisen zoomin, 20 megapikselin kennon ja f/2,6-aukkosuhteen. Puhelin pystyy 4k-tarkkuuteen videokuvauksessa ja siinä on kaksi led-kuvausvaloa.

Järein kenno on selfiekamerassa, jossa se yltää 24 megapikselin tarkkuuteen ja on varustettu f/2,0-aukolla. Lisäksi edessä on kahden megapikselin kamera, joka on tarkoitettu toistaiseksi keskihintaluokassa harvinaiseen iiristunnistukseen. Toinen vaihtoehto tunnistautumiseen on taakse sijoitettu sormenjälkilukija.

Akku on kapasiteetiltaan 3 930 milliampeerituntia. Latausliitäntänä on usb-c, ja puhelin tukee Quick Charge 4 -pikalatausta. Vaikka perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei olekaan, puhelimen omaan äänentoistoon on panostettu BoomSound Hi-Fi -kaiuttimien verran.

Erikoisena yksityiskohtana puhelimen violetissa versiossa lasipinta paljastaa osan puhelimen komponenteista. Ainakin joillain markkinoilla tarjolle tulee myös vihreä värivaihtoehto. Toistaiseksi ei ole vielä tietoa, millä aikataululla ja hinnalla U19e saapuu Eurooppaan. Taiwanissa hinta on noin 420 euroa.

www.htc.com/fi