HTC:n ennen vuodenvaihdetta ilmestynyt Desire 12s -älypuhelin saapuu Suomeen. Se sijoittuu budjettiluokkaan 199 euron hinnallaan.

Puhelimen näyttö on kuvasuhteeltaan 18:9 ja kooltaan 5,7 tuumaa. Tarkkuus jää hd-tasoon, mikä on budjettiluokassakin vähäinen, sillä useissa kilpailevissa malleissa on FullHD-näyttö. Takaa löytyy 13 megapikselin kennolla varustettu kamera, jonka aukkoluku on f/2,2. Myös etukameran kenno on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä, mutta valovoima on hieman vaatimattomampi f/2,4. Led-kuvausvalo löytyy edestä ja takaa.

Järjestelmäpiiri on Qualcomm Snapdragon 435, joka on jo hieman ikääntynyt budjettiluokan piiri. Ram-muistia on Suomeen saapuvassa versiossa kolme gigatavua ja tallennusmuistia 32 gigatavua. Tallennustilaa voi halutessaan laajentaa microsd-muistikortilla. Sim-korttipaikkoja on kaksi.

Akku on kapasiteetiltaan 3 075 milliampeerituntia. Tunnistautumista varten puhelimen takana on sormenjälkilukija. Puhelin on viimeistelty U12 life -puhelimesta tutulla raidoituksella. Desire 12s:n käyttöjärjestelmä on Android 8.1 Oreo, jonka käyttöliittymänä on HTC:n Sense.

www.htc.com/fi