Huawei on esitellyt kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Sound X -älykaiuttimen, kertoo Engadget. Tavallista mielenkiintoisemmaksi sen tekee se, että mobiilijätti on tehnyt yhteistyötä ranskalaisen highend-valmistajan Devialetin kanssa.

Devialet on tunnettu tavallisesta poikkeavista kaiuttimistaan. Phantom-sarjan kaiuttimet ovat olleet meidänkin hämmästeltävänämme, ja ne tarjoavat paitsi erikoista ulkonäköä myös valtavasti tehoa. Sound X ei kuitenkaan ratkaisevasti eroa ulkonäöltään muista älykaiuttimista. Kaiutin käyttää Huawein omaa Xiaoyi-puheassistenttia.

Kaiutin tarjoaa ympärisäteilevää ääntä ja se on varustettu 60 watin kaksoissubwooferilla. Se on yhteensopiva Huawein HiLink -älykodinhallinnan kanssa. Devialetin puolelta taas on tullut osaamista SAM-synkronointiteknologian ja bassoelementtien värähtelyjen eston osalta.

Kiinassa ennakkotilaukset ovat jo käynnissä noin 260 euron hinnalla. Kyse ei siis ole kaikkein edullisimmasta älykaiuttimesta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, nähdäänkö kaiutin myös muilla markkinoilla.

consumer.huawei.com