Huawei on julkaissut uuden Y6 Pro 2019 -puhelimen. Erikoisena yksityiskohtana puhelin tulee saataville mustan ja sinisen lisäksi myös tekonahkalla viimeistelty malli.

Järjestelmäpiirinä on Mediatekin Helio A22, jonka kaverina on kolmen gigatavun keskusmuisti ja 32 gigatavua tallennusmuistia. Jos muistia haluaa lisää, sitä pystyy laajentamaan muistikortilla enimmillään 512 gigatavuun saakka.

Puhelimessa on pisaran mallisella lovella varustettu 6,09 tuuman näyttö, joka yltää 1560 x 720 pikselin tarkkuuteen. Puhelimen takaosassa on 13 megapikselin sensorilla varustettu kamera ja edessä kahdeksan megapikselin kenno.

Käyttöjärjestelmä on Android 9.0 Pie, joka on varustettu EMUI 9.0 -käyttöliittymällä. Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 3 020 milliampeerituntia. Lataaminen tapahtuu micro-usb-latausliitännällä. Perinteinen kuulokeliitäntä löytyy myös.

Puhelin sijoittuu noin 120 euron hintaluokkaan, mutta on ainakin aluksi myynnissä Filippiineillä. Toistaiseksi ei ole tietoa, saapuuko puhelin Suomen markkinoille.

www.huawei.com