Huawein Intian kuluttajapuolen johtaja Charles Peng on kertonut, että yhtiö on päässyt jo pitkälle korvaavien sovellusten kehittämisessä Googlen vastaavien tilalle. Googlen palvelut ovat olleet viime keväästä alkaen Huawein saavuttamattomissa Yhdysvaltojen kaupparajoitteiden vuoksi.

Haastattelussa puhuttiin aluksi, että korvaavat palvelut olisivat tarjolla jo tänä vuonna, mutta aivan niin nopeassa tahdissa ne eivät ole luvassa. Tällä tietoa keväällä ilmestyvässä Huawei P40 -lippulaivassa on jo valmistajan omat mobiilipalvelut.

Huawei Mobile Services korvaa Google Mobile Services -palvelut. Sovellukset löytyvät esimerkiksi navigointiin, maksuihin, pelaamiseen ja viestintään. Ennestään Huaweilla on ollut jo tarjolla oma AppGallery-sovelluskauppa. Google Mobile Servicesin tapauksessa vaikeammin korvattavia sovelluksia lienevät kuitenkin Gmail, YouTube, Google Maps ja Google Drive.

Huawei ja toinen kiinalainen kännykkävalmistaja Oppo ovat houkutelleet esimerkiksi intialaisia kehittäjiä rakentamaan lokalisoituja palveluita kotimarkkinoillaan. Pengin mukaan tavoitteena on, että asiakkaan ei pitäisi huomata eroa GMS:n ja HMS:n välillä. Tähtäimessä on 100–150 tärkeimmän sovelluksen tuominen tarjolle myös HMS:ssä.