Huawei on ilmoittanut tuoneensa uusia budjettiluokan Y-sarjan puhelimia Suomen markkinoille. Yhteistä kolmelle mallille on vesipisaralovella varustettu näyttö, jonka tarkkuus on 1 520 x 720 pikseliä. Kaikissa on käyttöjärjestelmänä Android 9 Pie ja EMUI 9 -käyttöliittymä. Lataus tapahtuu micro-usb-liitännän kautta ja mukana on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Kaikissa malleissa on microSD-korttipaikka lisätilan saamiseksi.

Y5-malli on edullisin 129 euron hintainen malli, joka on varustettu 5,71 tuuman näytöllä. Takakameran kenno on 13 megapikseliä ja etukameran viisi megapikseliä. Siinä on neliytiminen järjestelmäpiiri 2,0 GHz ARM Cortex-A53 -ytimillä ja kaksi gigatavua ram-muistia. Tallennusmuistia on 16 gigatavua. Akku on kapasiteetiltaan 3 020 milliampeerituntia. Puhelimen värivaihtoehdot ovat sininen ja musta.

Huawei Y6 puolestaan maksaa 149 euroa ja tarjoaa 6,09 tuuman näytön. Takakamera on niin ikään varustettu 13 megapikselin kennolla, mutta etukameran tarkkuus on kohonnut kahdeksaan megapikseliin. Takaa löytyy myös sormenjälkilukija. Y6:n järjestelmäpiiri on sama kuin Y5:ssä, samoin ram-muistin määrä. Tallennustilaa on kuitenkin tuplasti eli 32 gigatavua. Myös akun kapasiteetti on samat 3 020 milliampeerituntia. Y6:n värit ovat safiirinsininen, musta ja persoonallisena vaihtoehtona vaaleanruskea nahka.

Y7-mallin hinta on 199 euroa ja sen näyttö on kooltaan 6,26 tuumaa. Puhelimen ominaisuudet ovat kahta muuta mallia jo huomattavasti kehittyneemmät. Järjestelmäpiirinä on kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 450, ram-muistia kolme gigatavua ja tallennusmuistia 32 gigatavua. Takana on sormenjälkilukija. Lisäksi puhelimeen on asennettavissa microSD-kortti lisätilaa varten. SIM-korttipaikkojakin on kaksi. Puhelimessa on hintaluokassaan harvinaisen kookas 4 000 milliampeeritunnin akku. Värivaihtoehdot ovat turkoosi, kirkkaanpunainen ja musta.

consumer.huawei.com