Uusi Huawei Y5p -älypuhelin tuo paljon kysyttyjä ominaisuuksia ja suorituskykyä edullisimpaan hintaluokkaan. Aktiivista käyttäjää palvelee suuri 32 gigatavun tallennustila ja kestävä 3020 milliampeeritunnin akku, jonka ansiosta älypuhelimella voi katsella videoita tauotta jopa 17 tuntia lataamatta puhelinta välissä. Kompaktin 5,45-tuumaisen FullView-näytön ansiosta puhelin sopii pienempäänkin käteen katselukokemuksesta tinkimättä. Puhelinuutuus saapuu Suomessa myyntiin 1. kesäkuuta myös herkullisen uutuusvärin, mintunvihreän värisenä.

Uusi Huawei Y5p tarjoaa Y-sarjan edeltäjien tapaan huippuominaisuuksia houkuttelevassa hintaluokassa. Puhelimen 8-ytiminen prosessori ja 2 gigatavun keskusmuisti selviävät päivittäiskäytöstä vaivatta, minkä lisäksi aktiivista käyttäjää ilahduttavat 32 gigatavun tallennustila, joka on laajennettavissa microSD-kortilla aina 512 gigatavuun asti. Android 10 -pohjaisen EMUI 10.1 -käyttöjärjestelmän ansiosta käyttökokemus on optimaalinen. Älykkäiden ominaisuuksien ansiosta esimerkiksi näytönkaappauskuvan voi ottaa kopauttamalla kevyesti puhlimen näyttöä kahdella rystysellä, minkä lisäksi kuvakollaaseja voi luoda kätevästi esiasennetulla Smart Collage -ohjelmalla.

Suuri 3020 milliampeeritunnin akku erottuu hintaluokassa edukseen. Se mahdollistaa jopa 17 tunnin yhtäjaksoisen videoiden katselun tai 13 tunnin internet-selaamisen 4G-verkossa. Älykäs virransäästöteknologia tunnistaa taustalla toimivat, eniten virtaa kuluttavat sovellukset ja sulkee ne automaattisesti, mikä pidentää akunkestoa.

Upea 5,45″ FullView-näyttö on miellyttävä videoiden katseluun ja pelaamiseen. Kompaktin koon ansiosta puhelin asettuu mukavasti myös pienempään käteen, ja sopii siten myös nuorimmille käyttäjille. Valokuvaajia ilahduttaa 8 megapikselin takakameran HDR-ominaisuus, joka mahdollistaa taiteelliset kuvat ja tekee kuvaamisesta helpompaa vastavalossa. 5 megapikselin selfiekamera mukauttaa puolestaan kuvausasetuksen valotuksen mukaan.

Räätälöitävät ominaisuudet ja sovellukset tekevät älypuhelimesta käyttäjänsä näköisen

Huawei Y5p:n voi räätälöidä käyttäjän tarpeisiin tilanteesta riippuen. Yksinkertainen tila tekee työskentelystä helpompaa suurentamalla pikakuvakkeita ja fonttikokoja, kun taas bile-tila mahdollistaa usean eri älypuhelimen yhdistämisen yhdeksi monikanavaiseksi äänijärjestelmäksi esimerkiksi juhlien soittolistaa varten. Turvallisen käytön takaa nopea ja tarkka kasvojentunnistus, jolla puhelimen voi avata ja lukita nopeasti.

Huawei Y5p -älypuhelimessa on Huawein oma AppGallery-sovelluskauppa, jonka valikoima kasvaa jatkuvasti. Kansainvälisten suosikkisovellusten lisäksi saatavilla on myös kotimaisia palveluntarjoajia, kuten YouTube-sisältöjä kuratoiva videopalvelu NeverThink, joka toi sovelluksensa AppGalleryyn ensimmäisten suomalaisyritysten joukossa.

Huawei Y5p – tekniset tiedot

Mitat: 146,5 mm x 70,94 mm x 8,35 mm ( pituus x leveys x paksuus )
Paino: noin 144 g
Näyttö: 5.45″ 1440 x 720 TFT LCD (IPS), PPI: 295.4
Etukamera: 5 MP, F/2.2 FF
Takakamera: 8 MP, F/2.0 AF
Prosessori: MTK MT6762R 8-ydinprosessori 4 × Cortex A53 2.0 GHz + 4 × Cortex A53 1.5 GHz
Muisti: 2 Gt RAM + 32 Gt ROM + paikka microSD-muistikortille (jopa 512 Gt)
Akku: 3020 mAh
OS: EMUI 10 (Android 10 Go edition)
USB-liitäntä: Micro-USB
Dual SIM
Kuulokeliitäntä: 3.5mm
Bluetooth 5.0 + BLE

Huawei Y5p -älypuhelin on saatavilla kolmessa eri värissä: hienostunut tummansininen, klassinen musta ja trendikäs mintunvihreä.
Puhelimen suositushinta on 129 euroa, ja sen myynti alkaa Suomessa valtakunnallisesti 1.6.2020.

consumer.huawei.com/fi