Huawei on esitellyt uuden Nova 5i Pro -puhelimen Kiinan markkinoille. Se sijoittuu keskihintaluokkaan. Näyttö on kooltaan 6,26 tuumaa. Sen kuvasuhde on 19,5:9 ja tarkkuus 2 340 x 1 080 pikseliä. Näyttö/runkosuhde yltää kamerareiän ansiosta kunnioitettavaan 90,7 prosenttiin. Etukameran kenno on tarkkuudeltaan 32 megapikseliä.

Takakameroita on neljä, joista pääkamerassa on 48 megapikselin Sony IMX586 -kenno ja f/1,8-aukkosuhde. Ultralaajakulmaisessa kakkoskamerassa on kahdeksan megapikselin kenno. Lisäksi on kahden megapikselin makrokamera ja syvyyskamera sekä led-kuvausvalo.

Puhelin on rakenteeltaan lasia edestä ja takaa. Tunnistautuminen tapahtuu takana olevan sormenjälkilukijan avulla. Akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia. Lataus tapahtuu 22,5 watin pikalatauksena, ja latausliitäntänä on usb-c. Perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä löytyy myös.

Nova 5i Pron järjestelmäpiiri on tuore Kirin 810, jonka valmistaja lupaa voittavan Qualcommin ylemmän keskiluokan Snapdragon 730 -piirin peruslaskennassa noin 11–13 %:lla ja grafiikkasuorituskyvyssä 15–44 prosentilla. Sen kaverina on versiosta riippuen joko kuusi tai kahdeksan gigatavua ram-käyttömuistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Halutessaan tallennusmuistia saa laajennettua microSD-muistikortilla.

Puhelimen mallinimi tulee mitä luultavimmin saapumaan Euroopan-markkinoille Mate 30 Lite -nimellä. Kiinassa sen värivaihtoehdot ovat musta, smaragdinvihreä ja sinivioletti.

consumer.huawei.com