Huawei on tuonut P Smart -puhelimensa Suomeen. Se tarjoaa hintaluokassaan tuoreen Android Oreo -käyttöjärjestelmän, kaksoiskameran ja kohtuullisen kookkaan akun.

Keskihintaluokkaan kuuluvan puhelimen näyttö on kooltaan 5,65 tuumaa. Näytön kuvasuhde on 18:9 ja resoluutio 2 160 x 1 080 pikseliä. Järjestelmäpiiri on Kirin 659, jonka kahdeksasta ytimestä neljä toimii 2,36 gigahertsin taajuudella ja neljä 1,7 gigahertsin taajuudella. Keskusmuistia on 3 gigatavua. Tallennustilaa 32 gigaa, ja sitä pystyy laajentamaan microSD-kortilla 256 gigatavuun saakka.

Selfiekameran kenno on kooltaan 8 megapikseliä ja sen maksimiaukko on f/2,0. Takana on kaksoiskamera, joista pääkamerassa on 13 megapikselin kenno ja kakkoskamerassa 2 megapikselin kenno. Videokuvaus sujuu 1080p FullHD-laadulla.

Käyttöjärjestelmänä on Android 8.0 Oreo, joka on kuorrutettu valmistajan omalla EMUI 8.0 -käyttöliittymällä. Runko on metallia. Sisuksista löytyy 3 000 milliampeeritunnin kokoinen akku. Lataus onnistuu micro-usb-liitännän kautta. Puhelimessa on perinteinen 3,5 mm kuulokeliitäntä. Bluetooth-yhteyden voi luoda samanaikaisesti kahteen laitteeseen. Se tukee myös nfc-parinmuodostusta. Takaa löytyy sormenjälkilukija.

Suositushinta on 249 euroa. Saatavilla olevat värivaihtoehdot ovat sininen, musta ja kulta.

www.huawei.fi