Huawein noin 200 euron hintaluokkaan sijoittuva Y7 2019 -puhelin on tulossa myyntiin Suomessa. Se tarjoaa hintaansa nähden varsin perustason ominaisuuksia mutta myös suuren akun. Puhelimen lcd-näytöllä on kokoa 6,26 tuumaa ja sen kuvasuhde on 19:9. Tarkkuudeltaan näyttö yltää 1520 x 720 pikseliin eli hd+-tasolle.

Etukamera sijaitsee vesipisaran mallisessa lovessa näytön yläreunassa. Sen kennon tarkkuus on 16 megapikseliä. Takana puolestaan on kaksoiskamera 13 megapikselin pääkameralla ja kahden megapikselin syvyyskameralla. Takaa löytyy myös sormenjälkilukija tunnistautumista varten.

Sisuksissa hyrisee Qualcomm Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri. Ram-käyttömuistia on Suomeen tulevassa versiossa kolmen gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua. Tarvittaessa lisätilaa saa raivattua hankkimalla muistikortin.

Akkuun on satsattu hintaluokkaan nähden mukavasti, sillä sen kapasiteetti on mukavat 4 000 milliampeerituntia. Sen lataus tapahtuu micro-usb-liitännän välityksellä. Perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on edelleen mukana. Käyttöjärjestelmänä on jo reilun vuoden vanha Android 8.1 Oreo, joka on kuorrutettu Huawein omalla EMUI 8.2 -käyttöliittymällä.

Hintaa puhelimella on 199 euroa. Värivaihtoehdot Suomessa ovat punainen, musta ja revontuli.

consumer.huawei.com/fi