Insta360 esitteli uuden One R -kameran. Se eroaa tavallisimmista action-kameroista modulaarisen rakenteensa ansiosta, joka antaa mahdollisuuden vaihtaa linssejä ja sensoreita. Insta360 One R:ssa on linssin lisäksi runkomoduuli, jossa sijaitsee näytön lisäksi kaksi painiketta, USB-C-liitäntä ja microSD-muistikorttipaikka. Rungon alla on paikka akulle.

Aluksi tarjolle tulee kahdella kennolla varustettu 360 asteen linssi, 4K-kennolla varustettu laajakulmalinssi ja Leican kanssa yhteistyössä kehitetty 5K-laajakulmalinssi. Jälkimmäisessä on tuuman kokoinen sensori, jolla on mahdollista kuvata videota 5K-tarkkuudella. Sen avulla onnistuu myös valokuvaus 19 kuvan sekuntinopeudella, ja suuren kennon ansiosta hämäräkuvausominaisuuksien pitäisi oleman hyvällä tasolla. Näytön voi kääntää myös samaan suuntaan kuin linssi, jolloin selfie-kuvaus onnistuu helpommin.

Myös editointiohjelmistossa on erikoisominaisuuksia. Kun siihen siirtää 360-asteista kuvaa, videon voi rajata uudelleen, lisätä panorointeja sekä seurata ihmisiä ja esineitä, jolloin ne pysyvät ruudussa näkyvillä. Tekoälypohjaisen seuranta-algoritmin ansiosta lopputuloksen pitäisi näyttää siltä kuin se olisi alun perinkin kuvattu niin.

Runko on IPX8-luokitetusti pölyn- ja vedenkestävä, minkä ansiosta kameran luvataan kestävän upotuksen viiden metrin syvyyteen. Tarjolla olevan suojakotelon avulla kuvaaminen onnistuu jopa 60 metrin syvyydessä.

Insta360 One R tulee saataville kolmena versiona. Edullisin on One R 4K, jossa on 4K-linssimoduuli. One R Twin Edition:ssa tulee 4K-linssimoduulin lisäksi Dual-Lens 360 Mod. Kallein on Leican kanssa yhteistyössä kehitetty One R 1-Inch Edition 5K-linssillä.

Lisävarusteita on tulossa lisää myöhemmin, mutta aluksi tarjolla on muun muassa Battery Base -lisäakku ja One R Aerial Edition -kiinnike kuvauskopteriin.

www.insta360.com