Australialaisen Royal Melbourne Institute of Technologyn taiteilijat ja tutkijat ovat kehittäneet virtuaalitodellisuuteen perustuvan Inter-Dream-työkalun helpottamaan nukkumista.

Se yhdistää virtuaalilasien avulla ambient-musiikkia ja kaleidoskooppimaisia kuvia, joita ohjaavat käyttäjän aivoallot ekg:n kautta. Se yhdistää erilaisia aivoaaltoja eri väreihin, jotka vaihtuvat jatkuvasti aivoaaltojen mukaan. Tausta-ajatuksena on tuudittaa käyttäjänsä uneen mutta samalla myös opettaa rauhoittamaan mielensä ennen nukkumaanmenoa, sillä aktiivinen mieli vaikeuttaa nukahtamista.

Projekti alkoi PluginHUMAN-taideprojektina, mutta muuttui pian tieteelliseksi tutkimukseksi. RMIT Universityn tutkimuksen mukaan Inter-Dream vähensi koehenkilöillä negatiivisia tunteita 21 prosentilla ja pelon tunteita 55 prosentilla. Positiiviset tunteet lisääntyivät kahdeksan prosenttia ja rauhan tunne nousi 13 prosentilla. Teoriassa niiden pitäisi auttaa parantamaan unen laatua. Laite kuitenkin vaatii vielä lisätutkimuksia ennen kuin sen voi ottaa käyttöön.

www.pluginhuman.com

www.rmit.edu.au