Nokia valtasi mediahuomion ansiokkaasti reilu vuosi sitten, kun se julkisti ensimmäisten älypuhelimiensa ohessa uuden version legendaarisesta 3310:stä. Tänä vuonna vuorossa oli niin ikään huomiota herättänyt uusintaversio banaanimalli 8110:sta. Olisiko seuraavaksi vuorossa Communicator?

Ilta-Sanomien Digitoday kysyi Nokian puhelimia valmistavan HMD Globalin markkinointijohtajalta Pekka Rantalalta, onko seuraava retromalli Communicator. Aivan yksiselitteistä vastausta hän ei antanut, mutta ei sulkenut mahdollisuutta poiskaan. Joka tapauksessa kehitteillä on Rantalan mukaan uusia Originals-sarjan retromalleja, ja seuraavan mallin julkistuksesta päätetään pian.

Nokian Communicator -puhelimet olivat ilmestyessään vuonna 1996 todella mullistavia. Ne ennustivat hyvin pitkälle sitä, mitä älypuhelimet tekevät nykyään. Jo ensimmäisellä mallilla pystyi lähettämään sähköpostia, muokkaamaan toimisto-ohjelmien tiedostoja ja lisäämään puhelun aikana tapahtumia kalenteriin. Myös tuolloin ajankohtaista faksia pystyi lähettämään, mikä tuntuu nyttemmin vanhahtavalta ominaisuudelta.

Hauskaa mahdollisessa retroversiossa olisi se, että sen ei periaatteessa tarvitsisi sisältää kuin tavallisen älypuhelimen perusominaisuudet, mutta se samalla muistuttaisi siitä, kuinka edellä aikaansa Nokia loistonsa päivinä oli. Communicator-sukupolvia julkaistiin kaiken kaikkiaan yhdeksän, joista viimeisin E7-00 niinkin äskettäin kuin vuonna 2010.