Akunkesto on usein ongelma langattomissa kuulokkeissa. Nyt siihen ollaan etsimässä muutosta. JBL kerää parhaillaan Indiegogo-joukkorahoitusta aurinkokäyttöisiin Reflect Eternal -kuulokkeisiin, joka on parhaillaan prototyyppiasteella.

JBL käyttää ruotsalaisen Exegerin kehittämää Powerfoyle-materiaalia valon muuntamiseksi sähköksi. Se lataa akkuja suoran auringonvalon lisäksi epäsuorassa valossa ja sisätiloissa. Valmistajan mukaan 2,5 tunnin ulkona oleilun joka päivä pitäisi taata käytännössä loputtoman akunkeston. Kuulokkeissa on kuitenkin myös USB-C-latausportti, jonka avulla saa 15 minuutissa 2,5 tuntia lisäaikaa.

Kuulokkeissa on 40 millimetrin elementit ja ne tukevat hands-free-puheluita. Tarjolla on Ambient Aware -ja TalkThru -teknologiat sekä tuki monelle paritettavalle laitteelle ja puheavustajille. Kuulokkeet on IPX4-tasoisesti vedenkestävät.

JBL Reflect Eternalin joukkorahoituskampanja on käynnissä 14. tammikuuta asti, mutta rahoitusta on kirjoitushetkellä saatu kasaan jo 160 prosenttia tavoitteesta. Suunnitelmissa on julkaista kuulokkeet lokakuussa 2020.

fi.jbl.com