Tuntuuko, että elämäsi on kuin elokuva? Ai ei? Nyt siitä on mahdollista tehdä sellainen. FxGuru: Movie FX Director -sovelluksella voi esimerkiksi lisätä ufon liitelemään kotitilan peltojen ylle, pudottaa satelliitin pomon työpöydälle tai laittaa mummon synttäreihin säpinää.

Mukana tulee ääniefektit, ja joissain tapauksissa myös taustamusiikki. Fiksua sovelluksessa on se, että se tunnistaa liikkeen. Niinpä esimerkiksi satelliitti ei leijaile kameraa liikutellessa. Efektit ovat yllättävän hienoja räiskintäpeli-mittakaavassa, joten sovellus antaa kengännauhabudjetin elokuvatuotantoihin ja muuhun hupailuun kimmokkeita. Videon jakaminen onnistuu esimerkiksi Youtubeen, Facebookiin, Messengeriin, WhatsAppiin tai sähköpostiin. Se on mp4-muodossa.

Sovelluksen käyttö on ennen kaikkea helppoa, mutta taiteellinen vapaus rajoittuu pitkälti kameratyöskentelyyn ja efektin ajoituksen säätämiseen. Tehosteet ovat melko scifi- ja toimintapainotteisia, mutta mukana on myös kauhuefektejä.

Ilmaisessa versiossa on mukana 15 tehostetta, joista yksi vaihtuu päivittäin. Sovelluksessa niitä voi ostaa lisää. Rahalla saa myös parempaa erottelukykyä ja pakkauslaatua.

Sovellus on ladattavissa Google Playstä ja App Storesta.

Efektejä pääsee ihailemaan sovelluksen kotisivulta.

www.fxguruapp.com