Kalifornialainen Kali Audio on tuore haastaja studiomonitoririntamalla, sillä se julkisti ensimmäiset LP-aktiivimonitorinsa viime vuonna. Startupin laitteet ovat nyt saatavilla myös Suomesta.

LP-sarjassa on kaksi mallia, joista LP-6:ssa on 6,5 tuuman basso/keskiäänielementti ja LP-8:ssa kahdeksantuumainen. Magneetin ja puhekelan luvataan olevan niissä suurempi kuin kilpailijoissa. Tuuman kokoinen diskanttielementti on kummassakin sama. Molemmissa on balansoitu XLR- ja plugilähtö sekä balansoimaton RCA-tulo. RCA-liitännälle on myös valittavissa -10 dBu -taso, jolloin siihen voi liittää tietokoneen ja puhelimen.

Molemmissa on 3-D Imaging Waveguide -aallonohjain ja sen luvataan tarjoavan kolmiulotteista toistoa. Refleksiportin suunnittelussa taas on keskitytty turbulenssien ehkäisemiseen, jolloin bassosoundin luvataan olevan selkeä, kiinteä ja kohinaton. Tarjolla on myös Boundary EQ Control -taajuuskorjain, jolla voi vähentää kaiuttimien sijoituspaikan aiheuttamia värittymiä vasteessa. Ohjeet EQ-asetuksille ovat kaiuttimien takana, ja tarjolla on myös basson ja diskantin hienosäätö ± 2 desibelin verran.

Vahvistintehoa molemmissa kaiuttimissa tarjoillaan diskanttielementille 40 wattia. LP-6:n basso/keskiääniselle on 40 watin d-luokan vahvistin ja LP-8:ssa puolestaan 60 wattinen. Äänenpainetta LP-6:n luvataan tarjoavan 112 desibeliä ja LP-8:n puolestaan 114 desibeliä.

Taajuusalueeksi luvataan LP-6:lle 47–21 000 hertsiä (±3 dB) ja LP:8:lle 45– 21 000 hertsiä (± 3 dB). Taajuusvasteen luvataan olevan erittäin tarkka koko alueella. Särön puolestaan luvataan olevan 6 desibeliä vähäisempää kuin lähimmällä kilpailijalla.

Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Hintaa LP-6:lla on 179 euroa / kpl ja LP-8:lla 272 euroa / kpl. Parille tulee hintaa 358 ja 544 euroa.

www.kaliaudio.com

www.studiotec.fi