Tuntuuko lampaiden laskeminen vaikealta? Ota puhelimen laskentateho avuksi! CES-messuilla esiteltiin Shleep-sovellus, josta voi olla apua univaikeuksissa.

Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille ladattava sovellus perustuu tieteeseen. Sen taustalla on uniekspertti, tohtori Els van der Helm Harvard Medical Schoolista ja Alankomaiden neurotieteen instituutista. Unen laatua pyritään parantamaan lisäämällä tietoa ja ehdottamalla muutoksia käyttäytymiseen.

Rauhallisilla väreillä varustetussa sovelluksessa chattaillaan aluksi liikuttavan Shleepy-lammasmaskotin kanssa. Lampaan taustakysymysten jälkeen sovellus antaa tähtiarvosanat unen määrästä, laadusta sekä uniympäristöstä ja nukkumistottumuksista. Vastausten pohjalta sovellus luo räätälöidyn nukkumissuunnitelman, johon voi kuulua esimerkiksi rentoutusharjoituksia sekä älylaitteiden käytön vähentämistä makuuhuoneessa.

Itse sovellus on ilmainen, mutta osa toiminnoista on maksullisia. Vuositilaus maksaa 5,85€ kuukaudessa, kuukausitilaus 9,99 € kuukaudessa ja ikuinen tilaus 329,99 €.

www.shleepbetter.com