Klipsch esitteli CES 2020 -messuilla kolme uutta soundbaria. Ne poikkeavat hieman useimmista kilpailevista malleista, sillä kotelo on valmistettu oikeasta puusta ja soundbareissa on hyödynnetty torvikuormitettuja elementtejä.

Lippulaivamalli Bar 54 tukee 5.1.4-kanavaista Dolby Atmos -ja DTS:X-toistoa. Bassopuolen hoitaa 12 tuuman elementillä varustettu langaton subbari. Yhteensä tehoa on tarjolla kilowatin verran. Tarjolla on lisäksi Klipsch Surround 3 -kaiutinpari, joissa on molemmissa kattoon suunnatut Atmos-kaiutinelementit. Niiden avulla onnistuu 7.1.4-kanavainen toisto.

Itse soundbarissa on HDMI 2.1 -sisääntulo eARC-tuella sekä Wi-Fi-yhteys. Laite tukee lisäksi Google Assistantia, Apple AirPlay 2:ta ja Amazon Alexaa. Leveyttä on 54 tuuman verran eli laite on tarkoitettu leveämpien näyttöjen pariksi.

Askeleen pienempi malli on Bar 48, joka on nimensä mukaisesti 48 tuumaa eli kymmenisen senttimetriä kapeampi ja tarkoitettu keskikokoisille televisioille. Sekin tukee Dolby Atmos -ja DTS:X-formaatteja, mutta siinä ei ole yläkaiuttimia. Subbarin elementti on kutistettu 10-tuumaiseksi.

Klipsch Surround 3 -kaiuttimet -toimivat Bar 48:kin kanssa, mutta 5.1-kanavaisena. Soundbarissa on myös Wi-Fi-yhteys sekä tuki Google Assistantille, Apple AirPlay 2:lle ja Amazon Alexalle.

Kolmantena on Bar 44 -malli, joka on tarkoitettu pienikokoisemmille televisioille. Se on varustettu 8-tuumaisella subbarilla. Bar 44 on varustettu erillisellä keskikanavalla dialogin selkeyttämiseksi. Klipsch Surround 3 -kaiuttimien avulla saa 5.1-kanavaista toistoa.

Ominaisuudet ovat muutenkin vaatimattomat, sillä Atmoksen ja DTS:X:n sijaan pienimmästä uutuusmallista löytyy vain Dol­by Di­gi­tal- ja Dol­by Di­gi­tal Plus -dekoodaukset sekä Blu­e­tooth-yhteys ja HDMI ARC -paluukanava.

Bar 54 -ja Bar 48-malleja sopii odottaa ensimmäisille markkinoille syksyllä, Bar 44 -mallia jo kesällä.

www.klipsch.com

www.loudgroup.fi