Klipsch on esitellyt uuden, nyt jo seitsemännen sukupolven Reference-kaiuttimistaan. Vaikka ulkoisesti kaiuttimet ovat edelleen tunnistettavaa Klipschiä, tämänkertainen päivitys on suurin koskaan.

Uusia kaiutinmalleja on kymmenen kappaletta. Ne ovat kokeneet muutoksia niin tekniikan kuin designinkin osalta. Tekniikkaan on ammennettu uutta Reference Premiere -sarjasta. Koteloiden rimoitusta on parannettu. Uutta on myös musta naarmunkestävä viimeistely, metallipinnoitetut kaiutinliitännät sekä hienovaraiset liittimet Dolby Atmos -kaiuttimien helppoa liittämistä varten.

Tractrix-torvi on nyt entistä suurempi, mikä auttaa kaiutinta säteilemään laajemmalle sekä tarjoamaan leveämpää toistokaistaa ja kontrolloidumpaa suuntaavuutta. TCP-bassoelementeissä on nyt kulmaltaan jyrkempi kartio, minkä luvataan tarjoavan tasaisempaa vastetta ja parempaa jakosuotimen integraatiota. Diskanttina palvelee alumiininen LTS-elementti.

Uuteen Reference-mallistoon kuuluu kolme lattiakaiutinta: Dolby Atmos -yläkaiuttimella varustettu R605FA sekä R800F ja R600F. Keskikaiuttimia ovat R-50C ja R30C. Jalustakaiuttimia ovat R-50M ja R-40M. R40SA-kaiutinta voi käyttää Dolby Atmos -kaiuttimena ja surround-kaiuttimena. Alataajuuksien tulitueksi on saatavilla R121SW sekä R-101SW, joista molemmat ovat aktiivisia.

www.klipsch.com

www.loudgroup.fi