Suomessa tuore tulokas Polk Audio tunnetaan rapakon takana paitsi hifilaitteistaan myös edullisista bluetooth-kaiuttimistaan. Testasimme kaksi hauskaa mukana kulkevaa minikaiutinta.

Teksti: Joni Nikkola / Kuvat: Laitevalmistaja
Julkaistu AVPlus-lehdessä 08/2017.

Bit – rintataskuun

Pikkuinen Bit muistuttaa usb-liitäntänsä ja kokonsa vuoksi nettimokkulaa. Sivussa on klipsi, jolla kaiuttimen voi napsauttaa vaikka rintataskuun.
Näin pientä kaiutinta hypistellessään hoksaa nappikuulokkeiden ärsyttävyyden. Sitä ei tarvitse kaivaa korvasta vaihtaessaan pari sanaa kaverin kanssa, se ei tartu oksiin eikä istuvuusongelmia ole. Kuulokkeet sopivat paremmin julkisilla liikkumiseen, mutta kävellessä tai pyöräillessä kaiuttimen käyttömukavuus on toista luokkaa.Entä ääni? Parempi kuin keskimääräisillä puhelimen kaiuttimilla. Maltillisesti orkestroidut kappaleet soivat puhtaasti, ja keskialueen toisto on miellyttävää. Äänenvoimakkuutta lähtee myös sen verran, että rintataskuetäisyydellä sen napsuttelee mielellään puoliväliin. Kovassa rypistyksessä toiston saa tukkoutumaan kuten pikkukaiuttimissa usein muutenkin.

Swimmer Jr. – Polkupyörän sarveen

Swimmer Jr. on Bit-mallia kookkaampi mutta edelleen kompakti. Saatavilla on myös suurempi Swimmer Duo -malli, joista voi muodostaa kaiutinparin. Nimi on osuva paitsi merenelävämäisen muodon myös IPX7-luokitellun vedenkeston takia. Kaiuttimen luvataan kestävän 30 minuutin upotuksen 90 senttimetrin syvyyteen.
Latausajaksi luvataan kolme ja akunkestoa kahdeksan tuntia. Kaiutin ladataan micro-usb-liittimen ja mukana tulevan johdon avulla. Mukana tulee myös kova muovikotelo, jonka kannessa on ripustuslenkki. Itse kaiuttimessa on taittuva ja moneen suuntaan vääntyvä häntä, jolla sen saa kiinnitettyä esimerkiksi fillarin sarveen tai vyölenkkiin.
Ääni on basso- ja keskialuevoittoinen, ja potkua löytyy Bit-mallia enemmän. Matalalla voimakkuudella raskaastikin orkestroitu musiikki kuulostaa miellyttävältä, mutta kovemmalla volyymillä toisto puuroutuu. Voimakkuus riittää vaikka puistoon, biitsille tai patikkalenkille. Ääni on hyvää hintaluokassaan.

YHTEENVETO

Iloisempaa ääntä

Kummatkin Polk-kaiuttimet nostavat hymyn suupieleen. Kookkaampi Swimmer Jr. antaa selvästi enemmän potkua bassopuolella, kun taas Bit on keskialuevoittoisempi mutta vielä kätevämpi matkakaveri. Kumpikaan malli ei ole rämisevä peltipurnukka, jollaisia edulliset bluetooth-kaiuttimet usein ovat, vaan hintaisekseen ja kokoisekseen asiallisen kuuloisia.

Swimmer Jr.
+ Hauska muotoilu
+ Kätevä kiinnityshäntä
+ Kokoisekseen hyvä äänentoisto
+ Vedenpitävyys

Bit
+ Todella pieni koko
+ Klipsikiinnitys
+ Kokoisekseen hyvä äänentoisto
+ Yksinkertaisen nerokas idea


Polk Audio Boom Bit

Hinta 29,99 €
Lisätietoja www.polkaudio.com
www.simex.fi
Speakerphone: Kyllä
IP-luokitus: -
Bluetooth-versio: 4.1
Teho: 1,5 rms, 2.0 peak
Taajuusalue: 325Hz – 20kHz
Maksimi soittoaika: < 3 h
Elementit: 25 mm
Latausaika: < 2 h
Latausliitin: Usb (uros)
Fyysiset liitännät: -
Mitat: 35mm x 75mm x 20mm (l x k x s)
Muuta: Kiinnitysklipsi
Värivaihtoehdot: Sininen, punainen, musta, keltainen, harmaa

Polk Audio Boom Swimmer Jr.

Hinta: 39,99 €
Lisätietoja: www.polkaudio.com
www.simex.fi

Speakerphone: Kyllä
IP-luokitus: IPX7
Bluetooth-versio: Ei ilm.
Teho: Ei ilm.
Taajuusalue: Ei ilm.
Maksimi soittoaika: < 8 h
Elementit: 25,4 mm
Latausaika: Ei ilm.
Latausliitin: Micro-usb
Fyysiset liitännät: Miniplugi
Mitat: 62 x 226 mm (l x k)
Muuta: Kiinnitys"häntä", mukana microusb-usb-johto
Värivaihtoehdot: Musta, harmaa, sininen