Skullcandyn Crusher Wireless -kuulokkeet ovat siitä erikoiset, että ne on varustettu basson tahdissa toimivilla täristimillä. Onko ominaisuudesta iloa vai jääkö se vain kuriositeetiksi? Entä miten kuulokkeet muuten toimivat? Kokeilimme ja selvitimme asian.

Teksti: Joni Nikkola / Kuvat: Valmistaja

Yhdysvaltalainen Skullcandy tunnetaan parhaiten pääkallokuviolla koristetuista, muutaman kympin kuulokkeistaan. Yhtiö on kuitenkin hiljalleen laajentanut valikoimaansa halvemmista markettikuulokkeista myös hieman hintavampiin malleihin. Siihen luokkaan sijoittuu myös Crusher Wireless, jonka hinta pyörii noin 130–160 euron tietämillä.


Mukavat, pehmeät ja jämäkät

Skullcandyn usein värikkäistä kuulokkeista poiketen Crusher Wirelessit ovat saatavana hillityn mattamustana tai myös valkoisena mallina vaaleanruskeilla pehmusteilla. Ensivaikutelma kuulokkeista on jämäkkä. Rakenne ja viimeistely vaikuttavat laadukkailta eivätkä nurkat repsota.
Muistivaahtoiset korvapehmusteet on päällystetty pehmoisella ja miellyttävällä nahkajäljitelmällä. Passiivinen eristys sulkee ympäristöäänet ulkopuolelle kohtuullisen tehokkaasti, mutta liikkuessa ei silti ole aivan umpiossa.
Myös sanka on pehmustettu. Se on napakka ja vaatii hieman voimaa säätyäkseen. Puristusvoimaa kuulokkeissa on melko paljon, mutta pehmusteet toisaalta helpottavat asiaa. Kuulokeosat eivät käänny mutta ne pystyy taittamaan kuljetusta varten. Mukana tulee kuljetuspussi.
Kuunteluaikaa luvataan reilut 40 tuntia yhdellä latauksella, mikä on mukava määrä. Kätevä ominaisuus on myös pikalataus, joka tuo kolme tuntia toistoaikaa kymmenen minuutin kahvipaussin mittaisessa latauksessa.
Oikeanpuoleisessa kuulokkeessa on selkeästi kohokuvioidut plussan, miinuksen ja ympyrän muotoiset painikkeet äänenvoimakkuuden säätöön ja toiston hallintaan. Ne pystyy bongaamaan tarvittaessa tunnustelemallakin ottamatta kuulokkeita pois päästä. Vasemmassa kuulokkeessa on liukusäädin, jolla bassoefektin tärinää pystyy säätämään.

Bassontoisto edellä

Aluksi testasimme kuulokkeet ilman tärinäefektiä. Bassossa on aavistus tunkkaisuutta, kun sitä kuuntelee raskaan sarjaan bassotykittelyssä, ja yläbassot puolestaan ovat melko vaimeita. Toisaalta bassossa on auktoriteettia, joka ei kuitenkaan tunnu pullistelulta. Matalat iskut toistuvat mukavasti, mutta melodiapuoleen kaipaisi kirkkautta ja selkeyttä.
Keskialuetoistossa on sinällään mukavasti erottelevuutta ja selkeyttä. Akustista kitaraa kuuntelee sen vuoksi mielellään. Sähkökitaroissa on särmää ja harmonioita, jotka maustavat särötaajuuksia. Keskialue ei silti pärjää voimakkuudessa bassontoistolle. Diskantti on pehmeähkö ja rasittamaton, mutta sekin jää hieman jälkeen bassontoistosta. Kokonaissävy on lämpimään päin ja sinänsä kuulokkeita on miellyttävä kuunnella. Bassoaluetta lukuun ottamatta toisto on kuitenkin melko mukavasti tasapainossa.
Tärinäefektistä taas jää hieman kaksijakoinen vaikutelma. Pienimmillä efektitasoilla se lisää jonkin verran tunnelmaa esimerkiksi äänitehosteissa. Julkisissa kulkuvälineissä se toimii myös musiikin kuuntelussa, sillä se auttaa bassoa erottumaan paremmin taustahälyn keskellä. Vähänkään enemmän annosteltuna toiminto kuitenkin käy nopeasti käyttökelvottomaksi, sillä toisto muuttuu kaikuisaksi puuroksi. Hiljaisessa ympäristössä sen mieluummin kytkee pois päältä. Ääniefekteissä efekti toimii pidemmälle, musiikin kohdalla ei.


YHTEENVETO

Kelpo perusluurit – tärinäominaisuus ekstraa

Skullcandy Crusher Wirelessin kohderyhmää on hieman hankala piirtää mieleensä. Peli- ja elokuvakäyttöön löytyy toimivampia kuulokkeita, samoin musiikkikäyttöön. Mutta nämä kuulokkeet sopivat melko mukavasti kaikkiin näistä käyttötarkoituksista.

Äänentoisto on peruslaadukasta luokassaan ja kokonaisvaikutelma on positiivisen puolella. Crusher Wireless on aivan varteenotettava vaihtoehto musiikin kuunteluun ja tärinäominaisuutensa ansiosta myös elokuviin ja peleihin. Vaikka tärinä tuo vain harvoissa tilanteissa, sen saa helposti pois päältä.

+ Jämäkkä rakenne
+ Pitkä akunkesto
+ Viimeistely
– Tärinäominaisuus tekee toistosta puuroisan
– Hieman hallitseva basso


Skullcandy Crusher Wireless

Hinta: 149 €
Lisätietoja: www.skullcandy.com
www.bluebaum.com
Tyyppi: Korvan ympäröivät
Bluetooth: Kyllä
Passiivikäyttö: Kyllä
Akunkesto: < 40 tuntia Pikalataus: 10 minuutin latauksella kolme tuntia toistoaikaa
Elementin koko: 40 mm
Paino: 275 g
Muuta: 3,5 mm johto, micro-usb-latausjohto, kuljetuspussi