KRK on esitellyt uudet aktiiviset Rokit G4 -studiomonitorit. Ne ovat saaneet kevyen kasvojenkohotuksen ja uuden eteen sijoitetun refleksiportin, mutta tärkeämpi uudistus on tehty taajuuskorjaimeen. Analoginen taajuuskorjain on nimittäin korvattu digitaalisella.

Taajuuskorjaus onnistuu näytön avulla. Tarjolla on hylly- ja kellokorjaimia. Niiden avulla on mahdollista korjata huoneen akustiikasta ja sijoittelusta johtuvia vääristymiä esimerkiksi bassontoistossa. Basso- ja diskanttisuotimista voi muodostaa 25 erilaista yhdistelmää. Android- ja iOS-sovelluksista löytyy spektrianalysaattori ja apuja sijoitteluun ja äänitasojen säätöön.

Elementit ovat valmistajalle ominaiseen tapaan varustettu keltaisilla Kevlar-kalvoilla. Kaksitiemalleista Rokit 5 G4:ssä on viiden tuuman bassoelementti, jolla toiston luvataan yltävän alimmillaan 43 hertsiin ja äänenpaineen 104 desibeliin. Rokit 7 G4:ssä on seitsemän tuuman elementti ja 42 hertsiin yltävä toisto sekä 110 desibelin äänenpaine. Kahdeksantuumaisessa Rokit 8 G4:ssä taas toisto yltää jo 36 hertsiin ja äänenpaine 111 desibeliin.

Malliston järein kaiutin on kolmiteinen Rokit 10-3 G4. Siinä on kymmenen tuuman bassoelementti sekä pysty- ja vaaka-asennusta varten käännettävään kiekkoon sijoitetut keskialue- ja kalottidiskanttielementit. Sen äänenpaine on enimmillään 112 desibeliä. Diskanttipuolella kaikki mallit yltävät 40 kilohertsiin saakka.

Vahvistimet ovat d-luokkaa, ja jokaiselle elementille on omansa. Kaiuttimet on varustettu myös limitterillä. Takapaneelissa on näytön ohella myös äänenvoimakkuuden säädin. Liitäntänä on trs/xlr-komboliitin.

www.krksys.com

www.emnordic.fi