Gibsonin omistama KRK Systems on julkistanut uuden Classic 5 -lähikenttämonitorikaiuttimen. Siinä on hyödynnetty valmistajan 30-vuotista kokemusta studiomonitorien valmistamisesta ja ROKIT-kaiuttimista. Tuloksena luvataan olevan tasapainoista ja neutraalia referenssiluokan toistoa musiikin tekemistä, miksausta ja masterointia varten. Kaiuttimen luvataan soveltuvan kaikenlaisen musiikin työstämiseen.

Classic 5:ssä on A/B-luokassa toimiva Bi-Amp-vahvistin, jossa on automaattinen limitteri ja resonanssiltaan ja säröltään vähäinen kotelo. Elementtinä on viiden tuuman lasikuitu-aramidikomposiittielementti keski- ja bassotaajuuksille. Ylätaajuuksia varten on tuuman kokoinen pehmytdomediskantti, jossa on optimoitu aallonohjain. Diskanttipuolella kaiuttimen luvataan yltävän 35 kilohertsiin saakka.

Etupuolella on bassoportti, joka mahdollistaa kaiuttimen joustavan sijoittelun huoneessa. Tarjolla on diskantin- ja bassonsäädöt sekä äänenvoimakkuudensäädin. Sisääntulot löytyvät XLR:nä, 6,3 plugiliitäntänä ja RCA:na.

Hinta on 139 euroa kappaleelta eli 278 euroa parilta.

www.krksys.com

www.emnordic.fi