Oulusta ponnistava Certum Phone esittäytyi viime kuun lopussa pidetyillä MWC-messuilla Barcelonassa. Sen lähestymiskulma älypuhelimiin on kiintoisan perinteinen – yhtiö tähtää suunnittelussa mahdollisimman hyvään kuuluvuuteen. Eikä kuuluvuus koske vain puheluita, sillä myös datansiirto on paremmassa kentässä nopeampaa ja luotettavampaa.

Ensi viikolla eli 28. maaliskuuta puhelimia on mahdollisuus päästä ennakkotilaamaan, sillä niiden joukkorahoituskampanja alkaa silloin Indiegogo-palvelussa. Tähtäimessä on miljoonarahoituksen turvin päästä tuotantovaiheeseen. Kampanjan ennakkosivuilla sähköpostiosoitteensa rekisteröineet voivat saada lisäalennusta. Kohderyhmäkseen yhtiö arvelee ennen kaikkea yritysasiakkaat mutta myös vapaa-ajallaan luonnossa liikkuvat.

Kuuluvuuden kerrotaan olevan Certum Phonessa kolmansien osapuolten tekemien mittausten mukaan jopa 4,4-kertainen nimettömäksi jäävään suurimpiin kuuluvaan puhelinmalliin verrattuna. Materiaaleilta on turha odottaa näyttävää alumiinirunkoa ja lasipintoja, sillä ne eivät tee kuuluvuudelle hyvää. Sen sijaan puhelin on tehty muovista. Antennit on suunnitellut kotimainen Radientum. Uusi tieto on, että myös kylmyydenkestoon panostetaan akunvalinnassa ja suunnitteilla olevissa muissa ratkaisuissa.

Uutta tietoa on myös, että Certum Phonen takana oleva Zero Reception on kehittämässä uusia sovelluksia. Certum Phonessa on sovellus, jossa voi vertailla eri liittymäpalveluntarjoajien kuuluvuutta ilman tarvetta liittymäsopimuksien tekemiseen jokaisen niiden kanssa. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android.

certumphone.com