Puhelimien oletusnäppäimistöt ajavat yleensä asiansa kohtuullisen hyvin. Moni ei välttämättä tule edes miettineeksi, että tarjolla voisi olla parempia vaihtoehtoja. Yksi suosittu vaihtoehtonäppäimistö on SwiftKey. Sen etuna tavalliseen näppikseen on mahdollisuus kirjoittaa näpyttelyn sijaan liu’uttamalla sormea näppäimistöllä, mikä tosin vaatii hieman harjaantumista.

Jos uskaltaa, ennustavan tekstinsyötön voi antaa tutkia omia tekstiviestejä, jolloin se oppii nopeammin uusia sanoja. Ohjelma myös kerää tilastodataa useimmin napautetuista kohdista, tallennetuista napautuksista, täydennetyistä ja ennakoiduista sanoista ja liu'uttamalla kirjoitettujen sanojen lukumäärästä. Se kertoo jopa, kuinka pitkän matkan sormea on liu’utettu näytöllä.

Keskeltä halkaistu näppäimistö helpottaa peukkukirjoittamista etenkin suurinäyttöisissä puhelimilla ja tableteilla.

Näytön laidalle sijoitettu näppäimistö on toinen tapa helpottaa kirjoittamista isolla näytöllä varustetuilla laitteilla.

Sovellus on suomenkielinen. Valittavissa on runsain määrin teemoja, minkä lisäksi voi suunnitella uuden. Lisäksi asetuksia pystyy mukauttamaan monella tapaa. Näppäimistölle on viisi kokovaihtoehtoa, ja halutessaan saa myös numerorivin näkyviin.

Tabletin tai suurikokoisen älypuhelimen omistajille mukava ominaisuus on sekin, että näppäimistön pystyy jakamaan kahteen osaan, jolloin peukuilla ei tarvitse kurkkia näytön keskiosiin asti.

Swiftkey on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Ominaisuuksissa saattaa olla käyttöjärjestelmäversioiden kesken hieman eroja.