Yhdysvaltalainen kuulokelegenda Grado tunnetaan vahvasti perinteisiin nojautuvana valmistajana. Grado on luottanut vuosikymmeniä pitkälti avoimeen rakenteeseen, ja soundikin tuppaa olemaan tunnistettava aina budjettimalleista hinnakkaimpaan highend-päähän.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että innovaatio-osasto olisi jäissä. The Hemp -kuulokkeetkin ovat rakenteeltaan tuttua Gradoa, mutta materiaalina on käytetty vaahteran lisäksi tiukkaan puristettua hamppukuitua. Sen luvataan tarjoavan lämmintä ja tarkkaa soundia. Myös ulkonäkö on persoonallinen.

Elementit on viritetty yritysten ja erehdysten kautta uudelle materiaaleille sopivaksi. Ne on sovitettu 0,05 desibelin tarkkuudella. Kuulokkeiden luvataan kaivavan tutuistakin äänitteistä uusia yksityiskohtia ja nuotteja, jotka ovat jääneet aiemmin kuulematta.

Taajuusvaste yltää 13 hertsistä 28 kilohertsiin eli reilusti ihmisen kuuloalueen ylä- ja alapuolelle. Äänenpainetta irtoaa 1 milliwatin teholla 98 desibeliä. Nimellisimpedanssiksi puolestaan ilmoitetaan 38 ohmia.

Kuulokkeet valmistetaan käsin New Yorkin Brooklynissä. Ne ovat saatavilla rajoitettuna eränä 499 euron hintaan.

www.gradolabs.com

www.kruunuradio.fi