Yksi maailman legendaarisimmista – ellei legendaarisin – levysoitin eli Technics SL1200 täyttää puoli vuosisataa. Sen kunniaksi valmistaja on julkistanut uuden SL1200M7L -juhlamallin. Sitten vuoden 1972 tätä maailman myydyintä soitinta on saatu kaupaksi 3,5 miljoonaa kappaletta, ja erityisesti DJ-piireissä se on suuressa suosiossa.

Technics SL-1200M7L tulee saataville 12 000 kappaleen rajoitettuna eränä, ja sen pohjana on käytetty vuonna 2019 julkaistua SL-1200MK7:ää. Perusmalliin verrattuna erikoissoittimessa on kullanväriseksi anodisoitu äänivarsi, paremmalla tärinävaimennuksella varustettu levylautanen. Levymatto on koristettu kultaisella Technics-logolla ja vuosipäivästä kertovalla tarralla, ja kannen kyltti kertoo sarjanumeron.

Kuten DJ-soittimen parhaimmillaan kuuluukin, runko on eristetty ulkoisia tärinöitä vastaan tavallista järeämmin. Tarjolla on tottakai tutut säädöt eli pysäytys/käynnistys, nopeussäätö, äänenkorkeuden säätö ja takaperinsoitto. Neula on valaistu.

Värivalikoimakin on kattava: soitin tulee tarjolle mustana, punaisena, sinisenä, valkoisena, vihreänä, keltaisena ja beigenä. Soitin saapuu markkinoille toukokuussa 999 euron hintaan.

www.technics.com/fi/