Leica on julkistanut uuden Q2-kameran. Se on seuraaja Q-mallille ja tarjoaa siihen verrattuna muun muassa korkeampaa resoluutiota, paremman etsimen, parannetun automaattitarkennuksen ja säänkestävyyttä.

Leica Q2:ssa on uusi 47,3 megapikselin täysi kenno ja Maestro II -prosessori. Kennon ISO-herkkyyden ilmoitetaan yltävän 50–50 000 alueelle. Enimmillään kameralla pystyy kuvaamaan kymmenen kuvaa sekunnissa.

Kamerassa on kiinteä 28 millimetrin Summilux f/1,7 ASPH -objektiivi, jonka bokeh-ominaisuuksia valmistaja kehuu ihastuttaviksi. Optista zoomia ei ole, mutta kameralla voi rajata kuvan 35 mm, 50 mm ja 75 mm objektiivia vastaavaksi. Makrotilassa objektiivilla pystyy tarkentamaan vähimmillään 17 cm etäisyydelle ja normaalitilassa 30 cm päähän.

Kun Q2:lla kuvataan rajattuna raw-muodossa, se tallentaa myös rajaamattoman version myöhempää hienosäätöä varten. Videopuolella kamera puolestaan tarjoaa 4k uhd -ja Cine4K-videota. Kamerasta löytyy sisäänrakennettu stereomikrofoni.

Wi-Fi- ja Bluetooth Low Energy -yhteydet löytyvät sisäänrakennettuina. Kamera on myös yhteensopiva Leican FOTOS -sovelluksen kanssa. Kennon dynaamiseksi alueeksi luvataan 13 aukkoa. Värisyvyyttä löytyy neljäntoista bitin verran ja kuvaus tapahtuu SDXC-kortille. Akussa luvataan riittävän virtaa noin 370 kuvaan.

Kameran takaa löytyy 3,68 megapikselin sähköinen oled-etsin sekä kolmen tuuman lcd-näyttö, jonka resoluutio on 1,04 megapikseliä. Hallintapainikkeita on muokattu intuitiivisempaan suuntaan M10- ja CL-mallistojen tapaan. Runko on magnesiumia.

Hinta Suomessa on 5000 euron tietämillä.

en.leica-camera.com