8K -televisioiden synty ajoittuu vuoteen 2012, kun Sharp esitteli CES messuilla 85 tuumaisen 8K LCD television ja vuonna 2015 sellaisen saattoi ostaa lähes 120 000 euron hintaan. Tekniikan keskeneräisyys ilmeni siten, että pystyäkseen 8K tarkkuuteen, piti materiaali syöttää televisioon neljällä rinnakkaisella HDMI-kaapelilla. Analyytikot arvioivat tuolloin aika nappiin kun ennustivat 8K-laitteiden olevan kuluttajatuotteena ajankohtainen vuosikymmenen vaihteessa.

LG:n uutuusmalli OLED88Z9 sisältää α9 Gen 2 -älyprosessorin, jonka tekoälyalgoritmi analysoi sisällön kuvanlaatua optimoidakseen tarkkuuden 8K:lle. 8K-tarkkuus tarkoittaa 7680×4320 resoluutiota ja on 4 kertaa tarkempi kuin 4K ja 16 kertaa tarkempi kuin Full HD.

Television sisältämä valoanturi tunnistaa ympäröivän valon ja toisen sukupolven älykäs α9-prosessori optimoi automaattisesti kirkkauden, jotta kuvasta tulee kirkas ja terävä valaistuksesta riippumatta. Laite tunnistaa alkuperäisen sisällön laadun ja optimoinnin avulla se tuottaa terävää kuvaa riippumatta siitä kuinka kuvamateriaali vastaanotetaan. α9-prosessori analysoi äänilähteen, jotta se voi tuottaa optimaalisen äänen sisältötyypin mukaan. Se myös sekoittaa 2.0-kanavaisen äänen virtuaaliseen 5.1-tilaääneen. Laite kykenee optimoimaan myös äänen äänilajin mukaan tunnistamalla puheen, tehosteen ja taajuuden sekä tilantunnistusteknologia auttaa tuottamaan tasapainoisen äänen, joka sopii tilaasi.

HDMI 2.1 -liitäntä mahdollistaa korkeammat resoluutiot (jopa 10K asti) ja kuvataajuudet, joten voit nauttia 8K-sisällöstä nopealla 60 fps:n kuvataajuudella. LG OLED 8K TV tukee myös ALLM:ää, VRR:ää ja eARC:ia, joiden ansiosta kuva on tasaisempi ja äänenlaatu paras mahdollinen.

LG OLED88Z9 88″ Smart 8K Ultra HD OLED -televisio
Hinta n.30 000 euroa

lisätietoa: LG