LG on ilmeisesti tuomassa V40 ThinQ -puhelimensa viimein Suomen markkinoille. Se esiteltiin viime lokakuussa, mutta nyt puhelin löytyy valmistajan Suomen sivuilta. Asiasta uutisoi Suomimobiili.fi.

Kyseessä on yksi viime vuoden huippupuhelimista, ja V-sarja on G-sarjan ohella toinen valmistajan lippulaivamalleista. V40 ThinQissä on Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, joka oli useissa viimevuotisissa Android-lippulaivamalleissa. Joulukuussa piirivalmistaja esitteli sen seuraajan Snapdragon 855:n, jolla varustettuja puhelimia lienee luvassa tänä vuonna useita.

Puhelimessa on peräti viisi kameraa, joista takana on kolme. Pääkamerassa on 12 megapikselin kenno ja f/1,5-aukko sekä optinen kuvanvakain. Kakkoskamerassa on 16 megapikselin kenno ja f/1,9. Kolmannessa on pidempi 50 mm kinovastaava polttoväli ja 12 megapikselin kenno. Erikoisen Triple Shot -ominaisuuden ansiosta voi yhdistää kolmella kameralla tallennetut kuvat animaatioksi. Selfieitä varten on kahdeksan ja viiden megapikselin kamerat. LG V40 ThinQillä pystyy tallentamaan 4k-videota sekä 1080p-kuvaa 240 kuvan sekuntivauhdilla näyttävien hidastuksien mahdollistamiseksi.

Puhelimessa on 6,4 tuuman kokoinen näyttö, joka on kuvasuhteeltaan 19,5:9 ja tarkkuudeltaan 3 120 x 1 440 pikseliä. Puhelin on pöly- ja vesitiivis IP68-luokituksen mukaisesti ja se on saanut Yhdysvaltojen armeijan MIL-STD 810G -sertifikaatin. Huomionarvoista on myös aiemmista V-sarjalaisista tuttu tavallista järeämpi 32-bittinen ja nelinkertainen da-muunnin. Sen hyödyntämistä varten puhelimessa on myös perinteinen kuulokeliitäntä.

Ilmeisesti Suomeen on saapumassa kuuden gigatavun ram-muistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettu malli. Muistitilaa voi laajentaa muistikortilla. Sivuilla on tarjolla värivaihtoehdot New Moroccan Blue ja New Platinum Gray. Hinta ei ole vielä tiedossa.

www.lg.com/fi