LG on esitellyt uuden S95QR-soundbarin. Erityistä 9.1.5-kanavaisessa uutuusmallissa on ylöspäin suunnattu keskikaiutinelementti, jonka valmistaja kertoo olevan maailman ensimmäinen lajissaan. Ratkaisun luvataan parantavan dialogin selkeyttä ja tuovan oman mausteensa äänen mukaansatempaavuuteen. Dolby Atmos -tuki on luonnollisesti mukana.

Laitteessa on herkkä vastaanotin, jonka ansiosta subbarin ja takakaiuttimet voi valmistajan mukaan asettaa kauemmas soundbarista. Niinpä sen pitäisi soveltua normisoundbaria suurempaan huoneeseen.

Mukana on myös jo muutaman vuoden verran LG:n yhteistyökumppanina viihtynyt digitoistoveteraani Meridian Audio. Sen kehittämän teknologian avulla kaksikanavainen musiikki kääntyy 7.1-kanavaiseksi. Pelaajia on ajateltu VRR (Variable Refresh Raten) ja ALLM (Auto Low-Latency Moden) verran, joten audion pitäisi olla synkronissa näytön pelitapahtumien kanssa.

Google Assistant -ja Amazon Alexa -puheassistenttien avulla voi käyttää suoratoistopalveluja, säätää äänenvoimakkuutta ja vaihtaa äänitiloja. Laitteeseen voi yhdistää erikseen saatavilla olevan LG Wowcast -vimpaimen, jonka avulla voi toistaa monikanavaista ääntä myös ilman televisiota. LG:n yhteensopivien televisioiden kanssa pääsee nautiskelemaan vielä AI Sound Pro -äänenparannuksesta. AI Room Calibrationilla taas voi kalibroida äänen huoneeseen sopivaksi.

Maailmantuskaa helpottaa, että soundbar toimitetaan kokonaan kierrätetyssä pakkauksessa. Myös materiaalina käytetty uusi komposiittihiilikuitu vähentää keveytensä vuoksi kuljetuksen aiheuttamia päästöjä.

Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin laite saapuu markkinoille ja millä hinnalla.

www.lg.com