Vaikeuksien jälkeen paluun tehnyt saksalainen televisiokonkari Loewe on palannut myös kotiaudiolaitteiden pariin. Klang-kaiuttimet tarjoavat monihuonetoistoa ja langatonta toistoa älytoiminnoin. Kaiuttimet jakautuvat kahteen mallistoon: kolmesta mallista koostuvaan klang mr -sarjaan sekä kaksi älykaiutinta sisältävään klang s -sarjaan.

Audiolaitteet eivät toki ole Loewelle mikään uusi valtaus, sillä ensimmäiset mallit esiteltiin liki sata vuotta sitten yhtiön perustamisvuonna 1923 – muutama vuosi ennen kuin yhtiö alkoi kehittää ensimmäistä televisiotaan vuonna 1929. Klang-kaiuttimet valmistetaan tuttuun tapaan yhtiön tehtailla Saksan Kronachissa.

Klang mr -malliston monihuoneominaisuudet perustuvat DTS Play-Fi -alustaan, ja mukana on myös Apple AirPlay 2 -tuki. Halutessaan samaan monihuonejärjestelmään voi siis yhdistää useiden valmistajien yhteensopivia kaiuttimia ja muita audiolaitteita.

Pienin klang mr1 tarjoaa 30 watin antotehon, ja sen voi mukana tulevan seinäkiinnikkeen ja pienen kokonsa vuoksi yhdistää kätevästi Loewen viime kuussa esiteltyyn klang bar 5 -soundbariin takakaiuttimien virkaa toimittamaan.

Klang mr3 -kaiutin taas tarjoaa jalustakaiuttimien muodossa jo huomattavasti enemmän potkua – 150 wattia. Siinä on laajakaistaelementit, subbari, kaksi passiivisäteilijää.

Järein klang mr5 tarjoaa tehoa 180 wattia. Diskanttielementtejä ja laajakaistaelementtejä on kolmin kappalein, minkä lisäksi mukana on niin ikään subbari ja kaksi passiivisäteilijää.

Yhteistä klang mr -kaiuttimille on Bluetooth-yhteys, lasinen yläpaneeli kosketustoiminnoilla ja LED-näyttö. Kaiuttimia peittävä kangas on akustisesti läpinäkyvä.

Klang s -sarjalaisista pienempi on nimeltään s1 ja suurempi s3. Valmistaja luonnehtii niitä älyradioiksi. Ulkonäöltään laitteet eivät kuitenkaan ole futuristisia vaan edustavat harjattuine alumiinikoteloineen perinteisempää hifiä.

Kahdella mallilla on enemmän yhteistä kuin eroavaisuuksia. Kummastakin löytyy Bluetooth, USB-sisääntulo, nettiradio, FM- ja digiradiot, Spotify Connect ja muita suoratoistopalveluita. Kummassakin on myös kookas näyttö ja mukana tulee kaukosäädin. Lisäksi molemmat tottelevat Loewe Radio -sovellusta. Klang s3:ssa on kuitenkin myös CD-soitin.

Kaiuttimet ovat jo saatavilla Suomessa muun muassa Haloradiossa.

KORJAUS 19. marraskuuta klo 16.15: Korjattu tietoja saatavuudesta.

www.loewe.tv