Luxman on julkistanut integroidun L-595A SE -vahvistimen. Julkistamisen takana on tänä vuonna mittariin tulevat 95 vuotta, mikä on hifi-valmistajalle vähintäänkin kunnioitettava ikä. Vahvistimesta tulee tarjolle rajoitettu 300 kappaleen erä.

Vaikutteita vahvistimen ulkonäköön on haettu vuonna 1989 esitellystä L-570E -vahvistimesta, joka myi mukavasti 1990-luvulla. Etupaneelissa on painikkeet toistolähteille, ja LED-valo kertoo äänenvoimakkuuden tasosta. Voimakkuuden säädöstä huolehtii 88-portainen LECUA1000 -askelvaimennin. Mukana on myös kuulokeliitäntä, äänensävyn säätimet ja kaiuttimien valintapainikkeet. Persoonallista ilmettä vahvistimelle tuo se, että kotelon alaosa on mustaa alumiinia.

Sisältä Luxman L-595A SE -vahvistin on kuitenkin tyystin uusi. Tehoa irtoaa kahdeksan ohmin kuormalla 30 wattia kanavaa kohti. Mukana on linjatasoisia ja balansoituja sisääntuloja sekä sisäänrakennettu MM/MC-rasioita totteleva phono-esivahvistin vinyylin ystäville. Signaalitiet sisääntuloille on pidetty lyhyinen. Kohinaa selättämään on käytetty kuparipäällystettyä terästä. Raskaan sarjan hifi on kyseessä, sillä painoa vahvistimella on 27,7 kiloa.

Mahdollinen saatavuus ja hinta Suomessa eivät ole tiedossa, mutta toistakymmentä tuhatta kuitenkin kannattaa varautua pulittamaan.

www.luxman.fi