Luxman on esitellyt PD-151-levysoittimen. Kyseessä on valmistajan edullisin malli, joka sijoittuu vuonna 2014 julkistetun PD-171A:n alapuolelle. Se on isomman sisaruksensa tavoin hihnavetoinen, mutta valmistaja kertoo äänentoiston ohella keskittyneensä hinnan pitämiseen matalana.

Äänen puolella huomiota on kiinnitetty Luxmanin mukaan äänivarteen, käytettävyyteen, miellyttävään designiin ja käytännöllisyyteen. Äänivarsi on PD-171:n tapaan JELCO ja se tarjoaa helppoa äänirasian vaihtoa.

Soittimessa on uusi korkeatarkkuuksinen tasavirtamoottori, jonka huojunnaksi ja flutteriksi ilmoitetaan vähemmän kuin 0,04 %. Pyörimisnopeuden luvataan olevan tarkkaa sekä 33,3, 45 että 78 kierroksen nopeudella. Siitä osaltaan pitää huolen myös neljän kilon painoinen levylautanen.

Soitin on rakenteeltaan kelluva, minkä luvataan poistavan alustan värähtelyjen vaikutuksen. Soittimessa 10 mm paksuinen alumiininen pohjalevy. Moottori ja muuntaja on eristetty kumijaloilla. Alla on myös kookkaat eristävät jalat, joista jokaista pystyy säätämään 8 mm.

Levysoitin tulee saataville Japanissa tämän vuoden puolella ja muualla maailmassa alkuvuodesta 2019. Akryylinen pölysuojakansi on saatavilla lisävarusteena.

www.luxman.fi

www.hifitalo.fi