Japanilainen hifivalmistaja Luxman on julkistanut L-507Z-vahvistimen ja PD-151 MK II -levysoittimen.

L-507Z-vahvistin on ensimmäinen Z-sukupolven integroitu. Siinä on käytetty samaa LIFES-takaisinsyöttöpiiristöä kuin lippulaivapääte M-10X:ssä. Se on seuraaja vuonna 1999 julkistetulle ODNF-piiristölle ja on kehitetty juhlistamaan jo ennakoivasti Luxmanin satavuotista taivalta vuonna 2025. Sen luvataan tarjoavan erinomaista dynamiikkaa ilman että alkuperäistä sisääntulosignaalia syötetään takaisin vahvistimeen. Vahvistinasteen särön luvataan yli puolittuneen. Tehoa luvataan 2 x 110 wattia kahdeksan ohmin kuormalla tai 2 x 210 wattia neljän ohmin kuormalla ab-luokassa.

Muuta uutta on Luxmanin elektronisesti kontrolloitu LECUA1000 voimakkuudensäädin, uusi virtalähdepiiri räätälöidyllä muuntajalla sekä uudet järeät suotokapasitorit. Kuulokekäyttöä varten laitteessa on 6,3 millimetrin lähtö sekä 4,4 millimetrin lähtö. Vahvistimen etupaneelia koristavat VU-mittarit.

Takaa puolestaan löytyy phono-sisääntulo ja neljä linjatasoista rca-sisääntuloa sekä kaksi paria balansoituja xlr-sisääntuloja vaiheenkääntökytkimellä. Tarjolla on lisäksi pre-out, main in sekä trigger- ja control-liitännät. Kaiutinliitännät löytyvät kahdelle kaiutinparille. Mukana tulee kaukosäädin.

Luxman PD-151 MKII on puolestaan seuraaja vuonna 2018 esitellylle PD-151-levysoittimelle. Siinä on neljän kilon painoinen alumiininen levylautanen, uusi harjaton ja vääntävä tasavirtamoottori sekä uusi S:n muotoinen LTA-309-äänivarsi äänirasian H4-bajonettikiinnityksellä. Pölysuoja on ostettavissa erikseen.

Säätöjen puolesta tarjolla on neulapainon ja sivuttaisvedon poiston säätö sekä äänivarren korkeussäätö. Valittavissa on 33, 45 ja 78 kierroksen nopeus, ja sitä pystyy hienosäätämään +/- 6 prosenttia. Sen rakenteen ja laakeroinnin Luxman lupaa olevan hiljainen. Myös levylautasta pyörittävä akseli on järeä, 16 millimetrin paksuinen ja valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Levymatto puolestaan on valmistettu värähtelyjä vaimentavasta kumista. Myös jaloissa on käytetty vaimennusaineena kumia.

Ensimmäisille markkinoille L-507Z saapuu elokuussa. Sen hinta on Suomessa 9 500 euroa. PD-151 MK II puolestaan saapuu myyntiin syyskuussa 4 489 euron hintaan. Se on tilattavissa ennakkoon maahantuojan sivuilla.

www.luxman.com

www.hifitalo.fi