Magnatilta on ilmestynyt Prime-kaiutinsarja, joka koostuu kahdesta bluetooth-kaiuttimesta – Prime Classic ja Prime One.

Edullisempi Prime Classic maksaa 199 euroa. Sen kotelo on mdf:ää puupaneloinnilla ja yksityiskohdat himmeän kullan värisiä, mitkä tuovat vahvaa retrohenkisyyttä. Edessä on tweed-kankainen suojaverkko. Pohjassa on kumiset jalat. Prime Classicin mitat ovat 339 x 155 x 162 mm ja paino kolme kiloa.

Kaiuttimen luvataan tarjoavan miellyttävää stereotoistoa syvällä ja voimakkaalla bassolla. Bluetooth-yhteys on varustettu Qualcommin aptx-koodekilla, jonka luvataan tarjoavan parempaa toistoa. Laitteen hallintaa varten sivussa on valintapyörä. Sisällä majailevan digitaalisen vahvistimen tehoksi ilmoitetaan 80 wattia. Sen kaverina on digitaalinen signaaliprosessori

Äänestä vastaa kaksi 2,3 tuuman kokoista laajakaistaelementtiä, yksi 3,3 tuuman subbarielementti ja neljän tuuman bassosäteilijä. Niiden voimin taajuusalueen ilmoitetaan yltävän 40 hertsistä 25 000 hertsiin. Jakotaajuus on 290 hertsin kohdalla ja se on toteutettu digitaaliseen signaaliprosessointiin pohjautuen.

Modernimman näköinen Prime One maksaa 399 euroa. Sen kansipaneeli on mdf-levyn sijaan sentin paksuista alumiinia ja ohjaus tapahtuu alumiinisilla painikkeilla. Prime One on mitoiltaan 385 x 122 x 250 mm ja painoltaan kuusi kiloa. Sisuksista löytyy Bluetooth-yhteys on varustettu niin ikään aptx-koodekilla. Kaiuttimessa on myös 3,5 millimetrin analoginen sisääntuloliitäntä ja usb-latausliitäntä mobiililaitteita varten.

Digivahvistimelle ilmoitetaan jatkuvaa tehoa 2 x 25 wattia ja hetkellistä 50 wattia. Kaiutinelementteinä on kaksi yhden tuuman diskanttia, kaksi 3,3 tuuman basso/keskiäänistä sekä 5,35 tuuman bassosäteilijä. Hieman järeämmän bassosäteilijän voimin toiston luvataan yltävän pari hertsiä alemmas, 38 hertsiin saakka. Jakotaajuus on 3200 hertsissä. Vahvistinkanavat ovat dsp-ohjattuja.

www.magnat.de/en

www.audelec.fi