Saksalaisen hifivalmistaja Magnatin loppusyksystä 2021 julkaisema Transpuls 800A saapunut Suomeen. Se täydentää retrohenkistä Transpuls-mallistoa aktiivisella ja Bluetooth-yhteydellä varustetulla mallilla.

Kyseessä ei ole mikään nykyaikainen ohut sisustukseen sujahtava tornikaiutin vaan vanhaan hyvään malliin kunnollisen kokoinen pönttö, joka ottaa ansaitsemansa paikan sisustuksessa. Vastineeksi kaiuttimen luvataan tuottavan dynaamisempaa ja musikaalisempaa musiikkielämystä ja pilarikaiuttimia laaja-alaisempaa ääntä. Kaiuttimia suositellaan etenkin rockin, soulin, jazzin ja popin kuuntelijoille.

Retrokuoret kätkevät kuitenkin sisälleen nykyaikaisia ominaisuuksia. Langaton toisto onnistuu aptX-koodekilla varustetulla Bluetoothilla. Se tukee myös Low Latency -ominaisuutta. Television liittämistä varten löytyy hdmi-liitäntä, joka tukee ARC-paluukanavaa sekä CEC:tä, eli kaiutin tottelee television kaukosäädintä. Lisäksi kaiuttimessa on MM-phonosisääntulo, jota voi käyttää myös linjatasoisena, 3,5 mm AUX-sisääntulo ja optinen sisääntulo.

Digitaalisisääntuloja varten on 24 bitin ja 192 kilohertsin DA-muunnin. Sisääntulojen välillä pystyy valitsemaan kaiuttimen takana olevasta valitsimesta tai äänenvoimakkuuden säädöstä. Mukana tulee myös kaukosäädin paristoineen.

Vahvistimen ilmoitetaan tuottavan 2 x 120 wattia hetkellistä tehoa ja 2 x 60 wattia jatkuvaa tehoa. Elementteinä on tuuman kokoinen kangasdome-torvidiskantti neodyymimagneetilla sekä 6,5 tuuman basso/keskiäänielementti kovalla paperikartiolla. Jakosuotimessa suotimissa on käytetty toisen ja kolmannen asteen jakojyrkkyyttä. Toiston ilmoitetaan yltävän 34 hertsistä 32 kilohertsiin. Jos bassopotkua kaipaa lisää, kaiuttimissa on lähtö aktiivisubbarille.

Kotelo on valmistettu mdf:stä ja se on varustettu kahdella eteenpäin suunnatulla kookkaalla refleksiputkella. Kotelo on viimeistelty retrohenkisesti tummalla puujäljitelmällä. Baffeli on musta ja peitettävissä kankaisella suojuksella.

www.magnat.de/en

www.audelec.fi