Marantz on esitellyt kaksi uutta AV-viritinvahvistinta – 7.2-kanavaisen SR5014:n ja 9.2-kanavaisen SR6014:n. SR5014:n ilmoitetaan tarjoavan 100 watin antotehon kanavaa kohden. SR6014 taas tarjoaa 110 wattia antotehoa. Se tukee myös viime syksynä julkistettua IMAX Enhancedia.

Molemmissa malleissa on eARC ja verkkotoistomahdollisuudet. Ne tukevat Dolby Atmos -ja DTS:X-formaatteja sekä virtuaalisia Dolby Atmos Height Virtualization Technologyä sekä DTS Virtual:X:ää niille, joilla ei ole yläkaiuttimia.

Molemmissa on kahdeksan hdmi-sisääntuloa, jotka tukevat 4k-kuvaa 60 hertsin virkistystaajuudella, hdr:ää, Dolby Visionia, hybrid log gammaa ja bt.2020 -väriavaruutta. Surround-ääniformaattien häviötön siirto onnistuu eARC:n kautta yhdellä hdmi-johdolla. Pelaajia on ajateltu Auto Low Latency Moden verran.

Erikoisempana ominaisuutena laitteissa on Denonin HDMI Multiple Input Assign -nimellä kutsuma ominaisuus, jonka avulla on mahdollista käyttää useita äänilähteitä videota katsoessaan.

Vahvistimissa on sisäänrakennettuna korkearesoluutioinen HEOS-verkkotoisto- ja monihuonejärjestelmä, joka pystyy 24 bitin ja 192 kilohertsin pcm-laatuun sekä dsd-toistoon 5,6 megahertsin laadulla. Analogisista liitännöistä löytyy esimerkiksi phono-sisääntulo.

Huonekorjaus onnistuu Audysseyn MultEQ XT32 -kalibrointiohjelmiston välityksellä. Samaan verkkoon liitetyn ulkoisen älykaiuttimen välityksellä voi myös komentaa vahvistimia Amazon Alexan, Google Assistantin, Apple Sirin ja Josh.ai:n välityksellä. Vahvistimet tukevat myös OvrC-, ihiji Invision -ja Domotz Pro -ohjausjärjestelmiä.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Yhdysvalloissa vahvistimet saapuvat tarjolle heinäkuun puolivälissä 999 ja 1499 dollarin hintaan.

www.marantz.fi